Balıkesirspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, 1-0'lık Gençlerbirliği mağlubiyetiyle zor olan işlerinin daha da zorlaştığını belirterek, "Ancak imkansız değil. Geride daha 13 hafta var. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Balıkesirspor'un iyiliği için ne gerekiyorsa onu yaparım." dedi.

Süper Lig'in 21. hafta maçında konuk ettiği Gençlerbirliği'ne 1-0 mağlup olan Balıkesirspor'da beş haftalık galibiyet hasretini yine dindiremedi. 13 puanla ligin son sırasında bulunan kırmızı beyazlı ekip, dönüm noktası olarak gördüğü Gençlerbirliği maçından da sahadan eli boş döndü. Sezonun bitimine kalan 13 haftada ligde kalmanın hesaplarını yapan Balıkesirspor'da moraller bozuk. Maçın sonrası değerlendirmede bulunan Balıkesirspor teknik direktörü Kemal Özdeş, maçın ilk yarıda ortada geçtiğini belirterek, golü yedikten sonra takımın bocaladığını bildirdi.

Oyuncu değişiklikleriyle takımı toparlamak istediğini ifade eden Özdeş, "Biraz dağınık oynadık. Oyunun bütününde Gençlerbirliği bizden daha doğru oynadı. Bizden daha deneyimli bir takım. Bizse üretken değildik. Bugün çok önemli bir maç kaybettik. Oyuncularımla maçtan sonra konuştum. 'Oturup konuşmalıyız' dedim. Bunu aynı şekilde başkanıma söyledim. Sonuna kadar mücadele herkesin birlikte yapabileceği bir iş. Geriye 13 maç kaldı. Hala çok maç var. Bugünkü oyundan sonra bunun inandırıcı olması için puanların yansıması gerekiyor." dedi.

"Balıkesirspor'un iyiliği için ne gerekiyorsa onu yaparım." diyen Kemal Özdeş, "Sonuna kadar mücadele etmeyi, orada fark yaratmayı seven bir adamım. Bunu tek başıma yapabilecek değilim. Bunu oturup oyuncu ve yönetimimle birlikte konuşmak gerek. Sonunda da uyumuyorum tekrar bu yarışa dahil oluruz. İşimiz zordu, daha da zor oldu. Ama imkânsız değil. Sonuna kadar mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Takımının başında ilk resmi maçına çıkan Gençlerbirliği teknik direktörü Mesut Bakkal ise maçın çok zor geçeceklerini bildiklerini belirterek, "Kemal hocanın gelişinden sonra Balıkesirspor, iyi bir ivme yakaladı." dedi.

Gençlerbirliği olarak Balıkesir'e çok eksik ve cezalı oyuncularının olduğu bir haftada geldiklerini de belirten Mesut Bakkal, "Benim de ilk haftam. Çok disiplinli oynayan bir takım vardı. Gençlerbirliği'nde verilen görevi harfiyen yerine getiren bir oyuncu gurubu vardı. Defans bloğumuz çok iyi oynadı. İlk devrede golü bulabilirdik. Üç tane net pozisyonumuz var. Maç berabere de bitebilirdi. Ama bizim için önemli olan 3 puan aldık. Kendim adına ve camiam adına hayırlı olsun. İnşallah bundan sonra daha rahat futbol oynayıp rahat galibiyetler alma en büyük arzum." derlendirmesinde bulundu.