Altınordu’nun yedi Balkan ülkesinden takımların katılımıyla düzenlediği U11 İzmir Balkan Cup’ta, Fenerbahçe’den Roma’ya transfer olan Salih Uçan fırtınası esti. Selçuk-Efes Tesisleri’ndeki organizasyona, şeref misafiri İspanyol Athletic Bilbao ve evsahibi Altınordu’nun yanısıra Bursaspor, Bornova Yeşil Karma, Bornova Beyaz ve Gümüşordu ile Bulgaristan’dan Arda Kırcaali, Makedonya’dan Belasica ve Bregalnica, Yunanistan’dan İskeçe ve Gümülcine Türk Gençler Birliği, Arnavutluk’tan Tiran, Kosova’dan Wnner Prizren ve Korriku, Saraybosna’dan Sarajevo ve Srıbistan’dan FK Tutin takımları katıldı.

Turnuvanın başlama vuruşunu Bosna-Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, TFF eski Başkanı Kemal Ulusu ve Altınordu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Orhunbilge yaptı. Uçan, turnuvaya katılan çocuklara nasihat ederek, “Ben de Marmaris’te, Geleceğin Yıldızları isimli turnuvada forma giyerken keşfedilmiştim. Hep iyi bir futbolcu olmayı düşledim ve bunun için çok çalıştım. Sizler de geleceğin yıldızı olmak istiyorsanız çok çalışın ve antrenörlerinizin sözünden asla çıkmayın. Onlar sizin her zaman yol göstericiniz olacak.” dedi.

Altınordu Sportif Direktörü Murat Dizdar ise Salih Uçan’a, üzerinde memleketi Muğla’nın plaka numarası olan "48" yazılı bir forma hediye etti. Çocuklar da genç yıldıza büyük ilgi gösterdi. Hatıra fotoğrafı çektirip soru yağmuruna tuttular. İki gün sürecek U11 İzmir Balkan Cup’ta çocuklar, heyecanlı maçlar oynayacak. Turnuvanın ilk maçları ise Altınordu-Tiran ve Athletic Bilbao-İskeçe arasında oynandı.