PTT 1. Lig'in köklü kulüplerinden Altınordu’nun 7 Balkan ülkesinden takımların katılımıyla düzenlediği U11 İzmir Balkan Cup’ta Fenerbahçe’den Roma’ya transfer olan Salih Uçan fırtınası esti.

Selçuk-Efes Tesisleri’ndeki dev organizasyona onur konuğu İspanyol Athletic Bilbao ve ev sahibi Altınordu’nun yanı sıra Bursaspor, Bornova Yeşil Karma, Bornova Beyaz, Gümüşordu ile Bulgaristan’dan Arda Kırcaali, Makedonya’dan Belasica ve Bregalnica, Yunanistan’dan İskeçe ve Gümülcine Türk Gençler Birliği, Arnavutluk’tan Tiran, Kosova’dan Wnner Prizren ve Korriku, Saraybosna’dan Sarajevo ve Srıbistan’dan FK Tutin takımları katıldılar.

Başlama vuruşunu Bosna-Hersek Fahri Başkonsolsu Kemal Byasak, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, TFF eski Başkanı Kemal Ulusu, Altınordu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Orhunbilge, gazeteci Ali Ece ve Sarajevolu miniklerle birlikte yapan Uçan, çocuklara altın öğütler verdi. "Ben de Marmaris’te Geleceğin Yıldızları isimli turnuvada forma giyerken keşfedilmiştim. Hep iyi bir futbol olmayı düşledim ve bunun için çok çalıştım. Sizler de geleceğin yıldızı olmak istiyorsanız çok çalışın ve antrenörlerinizin sözünden asla çıkmayın. Onar sizin her zaman yol göstericiniz olacak." dedi.

Altınordu Sportif Direktörü Murat Dizdar, Salih Uçan’a üzerinde memleketi Muğla’nın plaka numarası olan 48 numaralı bir Altınordu forması hediye etti. Çocuklar ise genç yıldıza büyük ilgi gösterdiler. Ona dokunabilmek için birbirleriyle yarışan minikler, hatıra fotoğrafı çektirip, Salih Uçan’ı soru yağmuruna tuttular.

İki gün sürecek U11 İzmir Balkan Cup’ta çocuklar birbirinden heyecanlı maçlar oynuyor. Turnuvanın açılışı Altınordu-Tiran, Athletic Bilbao-İskeçe takımları arasında oynandı. Sabah 09:00’da başlayan karşılaşmalara öğle saatinde ara verildi. Turnuva coşkusu, akşamüzeri kaldığı yerden devam etti.