Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, yeni bir sportif proje kapsamında 250 kız ve 250 erkek öğrenci olmak üzere toplam 500 öğrenciye hentbolun tanıtılması ve sevdirilmesini amaçladıklarını açıkladı.

Bandırma Şehit Bedir Karabıyık Ortaokulu Gençlik ve Spor Kulübü Küçük Kızlar Balıkesir İl Birinciliği ve Yıldız Kızlar Grubu Balıkesir il birincisi olarak 9-12 Nisan'da Edremit'te yapılacak grup maçlarında Balıkesir’i temsil etmeye hak kazandı. Elde edilen başarı dolayısıyla Şehit Bedir Karabıyık Okul Müdürü Vedat Üçkan, hentbol antrenörü Kemal Taşkın ve Tolga Pelin, okul öğrencileri ve öğretmenleri Belediye Başkanı Dursun Mirza'ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
Milli takım gelişim kampına daha önce 1 sporcu gönderen kulübe 3 sporcusu için de milli takım gelişim kampına gönderme fırsatı doğduğunu ifade eden antrenör Taşkın, "Bu başarının mimarı Başkanımız Dursun Mirza'dır." dedi.

Başkan Mirza ise okulun ve öğrencinin elde ettiği başarılardan gurur duyduklarını dile getirerek Bandırma Belediyesi olarak yeni bir sportif projenin uygulanmaya başlanacağını söyledi. Proje kapsamında 8 okulda toplam 250 kız ve 250 erkek öğrenci olmak üzere toplam 500 öğrenciye hentbolun tanıtılması ve yaygınlaştırılması amaçladıklarını belirten Başkan Mirza, "Düzenlenecek spor faaliyetleri ile ekonomik sosyal ve ailevi gibi birçok imkanı olmayan gençlerimizi sportif faaliyetlerde bulundurarak, ortak bir amaç etrafında bir araya gelme ve birlikte mücadele etme şansı sağlayacağız. Ortak bir amaç etrafında bir araya gelen gençlerimiz, takım sporlarıyla işbirliği yapmayı öğrenecek ve grubun bir parçası olarak hareket etmeleri sağlanacaktır. Spor yapmak yalnızca bir bedensel uğraş değil, aynı zamanda sosyalleşme ve topluma uyma sürecidir. Gençlerimiz ilçemizde yaygın olmayan hentbol sporuyla tanışma şansı bulacaklar ve aynı zamanda sportif yeteneklerinin de farkına varmalarını sağlayarak desteğimizi sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.