Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Banvit Basketbol Kulübü, sezona İspanya'nın Fuenlabrada takımında başlayan Amerika'lı oyuncu Jimmy Baron ile anlaştı. 2014-2015 sezonu sonuna kadar anlaşmaya varılan oyuncunun Bursa Acıbadem Hastanesinde yapılan kontrollerinde herhangi bir probleme rastlanmadığı açıklandı.

Banvit Basketbol Kulübü Yönetim Kurulu'nun yaptığı yazılı açıklamada, 1,91 metre boyunda, 29 yaşındaki Baron, Rhode Island'da tamamladığı kolej kariyerinin ardından ilk profesyonel sezonunda Türkiye'de Mersin Büyükşehir Belediye forması giydiği belirtildi. Mersin'de gösterdiği başarılı performansın ardından sırasıyla İspanya'nın Lagun Aro Gipuzkoa, Rusya'nın Lokomotiv Kuban, İtalya'nın Virtus Roma takımlarında forma giyen başarılı oyuncu bu sezon başında ise Montakit Fuenlabrada takımı ile anlaşarak İspanya Ligine dönüş yaptı.

İspanya Basketbol Ligi'nde 12.3 sayı ortalaması ile mücadele eden Jimmy Baron Banvit'e transferi ile ikinci kez Türk basketbol severlerin karşısına çıkmış olacak. Kariyerinde 2013 yılında Lokomotiv Kuban ile Eurocup şampiyonluğu bulunan tecrübeli basketbolcunun yeşil turunculu ekibe Eurocup ve Türkiye Ligi mücadelesinde güç katacağı da belirtildi.

Banvit'te 15 numaralı formayı giyecek olan Jimmy Baron’un transferi ile ilgili olarak Banvit BK Genel Menajeri Turgay Çataloluk yaptığı açıklamada, "Kadromuzun ihtiyacı doğrultusunda teknik ekiple birlikte bir süredir yeni bir oyuncu için araştırma yapıyorduk. Özellikle Erkan ve Cevher’in ayrılmalarından sonra daralan rotasyonumuzu güçlendirmek adına 2 numara pozisyonunda bize katkı vereceğine inandığımız Jimmy Baron ile anlaşmaya vardık." dedi.

Basetbol severlerin oyuncuyu Rookie Senesi'ndeki (NBA için seçilen genç yeteneklerin oynadığı bir yıllık deneme ligi) Türkiye macerasından hatırlayacaklarını da belirten Çataloluk, "Jimmy Baron’u Eurocup’ta grubumuzun ikinci yarı maçlarında ve ’nde oynatabileceğiz. Artık yeterince Avrupa tecrübesine sahip olan oyuncumuzun, adaptasyon sürecini çabucak atlatarak hedeflerimize giderken takımımıza yardımcı olacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.