Baran 13. Uluslararası Futbol Turnuvası (UFT) ödül töreni yapıldı.

İstanbul Maslak TİM Show Center’de gerçekleşen ödül töreninde, 5 Nisan Pazar günü oynanan final maçında şampiyonluğu elde eden Türkmenistan Takımı’na kupası düzenlenen gecede verildi.

Özel sahne şovları ve aktivitelerin yapıldığı ödül gecesinde turnuva ikincisi olan Yunanistan ile üçüncü olan Fas Takımı’na da ödülleri takdim edildi. Türkmenistan’a kupasını eski milli futbolcular Hakan Şükür ve Ertuğrul Sağlam, Yunanistan’a ödülünü, Yunanistan Kalkınma Bakan Yardımcısı Dimitri Tsoukalas, Fas Takımı’na ise ödülünü Milli Takımlar Eski Sorumlusu Ayhan Bermek ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdür Yardımcısı Mehmet Kamış verdi.

Bu arada turnuva kapsamında geleneksel olarak verilen ‘Hayat boyu onur ödülü’ şampiyonaya katkılarından dolayı Kimse Yok Mu Derneği Başkanı İsmail Cingöz tarafından Ayhan Bermek’e takdim edildi. Ertuğrul Sağlam ve Hakan Şükür'e de 'Ülkemiz futboluna üstün hizmetleri'nden dolayı onur ödülü verildi.

Yurtiçi ve yurtdışından spor ve iş dünyasının önemli isimlerinin katıldığı ödül törenine 105 ülke ve 300’e yakın takımın sporcularının yanı sıra, eski milli futbolcular Hakan Şükür ve Ertuğrul Sağlam, milli takımlar eski sorumlusu Ayhan Bermek, Yunanistan Kalkınma Bakan Yardımcısı Dimitri Tsoukalas, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdür Yardımcısı Mehmet Kamış, Kimse Yok Mu Derneği Başkanı İsmail Cingöz ve Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu yetkilileri katıldı.

Türkmenistan Takım Kaptanı, şampiyonluk kupasını aldıkları için çok mutlu olduklarını söyleyerek, "Burada ülkemizi temsil ediyoruz. Gururluyuz." diye konuştu.

Ertuğrul Sağlam ve Hakan Şükür de sahnede yaptıkları konuşmada turnuvanın önemine dikkat çektiler.

Eski milli futbolcu ve başarılı teknik adam Ertuğrul Sağlam, "Bu turnuvanın bir tane birincisi oldu ama 105 tane kazananı oldu. Ben bu kardeşlerimizin hepsini tebrik ediyor, eğitim hayatlarında başarılar diliyorum. Emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum." diye konuştu.

HAKAN ŞÜKÜR: EN BÜYÜK İDEALİMİZ, İYİ İNSANLAR OLARAK BERABER YAŞAMA KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİRMEK

Eski milli futbolcu ve aynı zamanda İstanbul Bağımsız Milletvekili olan Hakan Şükür ise Türkiye'de yaşanan olaylara, insanları birbirinden ayırmaya çalışanlara karşın hayattaki en büyük ideallerinin iyi insanlar olarak beraber yaşama kültürünü geliştirmek olduğunu söyledi. Hakan Şükür şöyle devam etti:

"Yüreğimiz kıpır kıpır. 105 ülke, farklı inanç, farklı gururlar, ama hepsi bir sahnede. Hep beraberiz. Ben bu organizasyonları gerçekleştiren ‘Baran’ organizasyon komitesine ve burada bulunan dostlar ve öğretmenlere de çok teşekkür ediyorum. Şunu söyleyeyim, hepimiz hayatımızda bir yere aitiz. Bazen bir takım, bazen bir mezhep, bazen bir ülke. Bizi birbirimizden ayırmaya çalışanlara karşı hayattaki en büyük idealimiz, iyi insanlar olarak beraber yaşama kültürünü geliştirmek. Bugün ben bu sahnede bunu gördüm."

Dünyanın her yerinden gelen öğrenci ve sporcularla birlikte, özellikle futbolun birleştirici, eğlendirici ve öğretici yönlerinin ön plana alınarak kitleleri bir araya getirme amacının güdüldüğü turnuvaya, 2013’de 90 ülkeden 900, 2014’de 101 ülkeden 1010, 2015’de ise 105 ülkeden yaklaşık 1050 öğrenci ve sporcu katıldı.