Türkiye Basketbol Federasyonu Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, A Milli Basketbol Takımı'nın birinci önceliğinin Olimpiyat Oyunları’nda yer almak olduğunu söyledi.

Sportif Direktör Barbaros Akkaş, 4-20 Eylül 2015 tarihleri arasında Fransa, Hırvatistan, Almanya ve Letonya'nın ortak organizasyonu ile düzenleyeceği 2015 FIBA Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda birinci önceliklerinin Olimpiyat Oyunları’nda yer almak olduğunu söyledi.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Sportif Direktör Barbaros Akkaş, "5-20 Eylül tarihleri arasında grup maçlarımızı Berlin’de oynayacağız. Bu yıl startını verdiğimiz kadın ve erkek milli takımlarda birinci önceliğimiz Olimpiyat Oyunları’nda yer almak. Bunun için mücadele edeceğiz. Madalya kazanmak için çalışacağız. Birkaç hafta önce menajerliğe getirilen Haluk Yıldırım ve Başantrenörümüz Ergin Ataman ile birlikte burada olmaktan mutluyuz." dedi.

"ÖNÜMÜZDE ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞAMPİYONA VAR"

A Milli Takım Menajeri Haluk Yıldırım ise öncelikle basın mensuplarına katılımdan dolayı teşekkür ederken, "İlk kez A Milli Takım Menajeri olarak sizlerin karşısındayım. Yıllarca gururla oynadığım bu forma için bu görevi bana layık gören Başkanımız, Yönetim Kurulumuz ve Sportif Direktörümüze teşekkür ediyorum." dedi.

Ay yıldızlı ekibin önünde çok güçlü rakipler ve önemli bir şampiyona olduğunu da belirten Menajer Haluk Yıldırım, "Önümüzde çok önemli bir şampiyona var. Milli takımımızı en iyi şekilde temsil etmek ve ülkemize yeni bir başarı kazandırmak için elimizden geleni yapacağız. Kadroyu uzun bir çalışma sürecinden sonra belirledik. Çok da zor bir grupta yer alıyoruz. Son topa kadar mücadele eden ve Olimpiyat Oyunları hedefi kovalayan bir takım olacağız. Herkese teşekkürler." açıklamasında bulundu.

A Milli Basketbol Takımı'nın 20 kişilik oyuncu kadrosu çalışmalara Çeşme’de 6 günlük kampla başlayacak. Ardından da İtalya'nın Bormio’da şehrinde 10 günlük bir kamp yapacak.