İspanya Kral Kupası final maçında Barcelona ile Sevilla karşı karşıya geldi. Barça, Kral Kupası finalinde Sevilla'yı uzatmalar sonucunda 2-0 mağlup ederek, La Liga'dan sonra 2'nci kupasını müzeye götürdü. İşte Barcelona 2-0 Sevilla Kral Kupası Finali Maç Özeti (Maçın Tüm Golleri İzle) 22 Mayıs 2016...



Barcelona, Kral Kupası finalinde Sevilla'yı uzatmalar sonunda 2-0 yendi ve LaLiga'dan sonra bu sezonki 2. kupasını kaldırdı. 

Öte yandan Arda Turan'ın yedek kulübesinde yer aldığı maçı Barcelona 10, Sevilla da 9 kişi tamamladı.

Barcelona, Vicente Calderon'daki mücadelede ilk şoku 36. dakikada yaşadı. Savunmanın arkasına iyi sarkan Kevin Gameiro'yu indiren Mascherano, kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bu dakikadan itibaren 10 kişi kalan Barcelona, devreyi 0-0'lık eşitlikle kapattı.

Katalan devi, 2. şoku ise 57. dakikada yaşadı. Bu sezon tüm kulvarlarda attığı 59 golle Barcelona'nın en golcü ismi olan Luis Suarez, sakatlık geçirerek oyundan çıktı. Barcelona, ilerleyen dakikalarda oyunda üstünlüğünü eline almakta zorlanırken Sevilla'nın da atakları sıklaştı. Ancak 90+2'de hızlı gelişen Barcelona atağında Neymar'ı indiren Ever Banega da kırmızı kart görünce iki takım da 10 kişi kaldı. Kalan sürede de gol sesi çıkmayınca karşılaşma uzatmalara gitti. 

Barcelona'nın aradığı gol ise 97. dakikada geldi. Messi'nin müthiş pasında topla buluşan Jordi Alba, düzgün bir vuruşla Barça'yı 1-0 öne geçirdi. Bu arada 120. dakikada Carrico da kırmızı kart görünce Sevilla maçı 9 kişi tamamladı. Maçın son dakikasında ise yine Messi'nin pasında topla buluşan Neymar, maçın skorunu ilan etti.

Bu golle Sevilla'yı 2-0 yenen Barcelona, LaLiga'dan sonra Kral Kupası'nın da sahibi oldu.

Barcelona, 28 Mayıs Cumartesi günü Şampiyonlar Ligi finalinde Atletico Madrid'le kozlarını paylaşacak. Zorlu mücadele Guiseppe Meazza'da oynanacak.