Barcelona futbol kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu ve eski Başkanı Sandro Rosell, Brezilyalı oyuncu Neymar da Silva’nın transferinde usulsüzlük suçlamasıyla hakim karşısına çıkacak.

İspanya Ulusal Mahkemesi (Audiencia Nacional) sorgu hakimi Pablo Ruz'un yerine seçilen Jose de la Mata, 'Neymar soruşturması'nda sanıkların sözlü ifadesinin alınmasına karar verdi.

Neymar transferi ve sonrasında Barcelona’nın Maliye’yi 13 milyon Euro dolandırdığını iddia eden Savcılık, Bartomeu için 2 sene 3 ay ve Rosell için 7 sene 6 ay hapis cezası istedi.

Barcelona’nın tüzel kişiliği de yargılanırken, kulübün Maliye’ye 11,4 milyon Euro ödemesi ve ayrıca 22,2 milyon Euro ceza verilmesi istendi. Savcılık, Rosell’e 25,1 milyon ve Bartomeu’ya 3,8 milyon Euro ceza talep etti.

Bu arada Maliye Bakanlığı Hukuk Müşavirliği de Neymar transferindeki mali suçlardan Bartomeu’ya 2 yıl 3 ay ve Rosell’e de 6 yıl 9 ay hapis cezası istedi.

Eski Başkan Sandro Rosell, flaş transferlerden Neymar'ın maliyetini 57,1 milyon Euro olarak gösterirken, aslında bunun 83,37 milyon Euro'yu bulduğu iddia ediliyor.