İspanyol Gazetesi AS'ın yaptığı değerlendirmede, 2015-2016 sezonunun en iyi ve en kötü transferlerinden oluşan ilk 11'ler listelendi. Barcelona forması giyen temsilcimiz Arda Turan, en kötüler ilk 11'inde kendine yer buldu. Barcelona'nın en pahalı transferi olan Arda Turan büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Barcelona en az verim alınan oyuncular olarak transfer cezası nedeniyle Arda Turan ve Aleix Vidal olarak sıralanırken, ceza nedeniyle ligin ilk yarısında forma giyememişlerdi.

Arda Turan için yapılan yorumda, kalitesinden kimsenin şüphesinin olmadığı ancak Barça'nın en pahalı transferi olmasına rağmen ilk 11'de yer bulamadığı ve toplam 25 maçta yalnızca 2 gol atabildiği için 'Kötüler 11'i'ne seçildiği öğrenildi.

İspanyol gazetesinin en kötüler ilk 11’inde şu futbolcular yer aldı:

Matthew Ryan (Valencia), Aleix Vidal (Barcelona), Daniele Bonera (Villarreal), German Pezzella (Real Betis), Danilo (Real Madrid), Arda Turan (Barcelona), Rafael Van der Vaart (Real Betis), Hachim Mastour (Malaga), Kakuta (Sevilla), Alvaro Negredo (Valencia), Jackson Martinez (Atletico Madrid) 

AS, bonservislerine toplamda sadece 25 milyon avro harcanarak bu sezon en çok verim alınan transferlerden oluşan en iyiler ilk 11’ini de oluşturdu.

Geçen sezon Bursaspor’dan Villarreal’e 7,5 milyon avro bonservis bedeli karşılığında satılan Cedric Bakambu’nun da yer aldığı liste şöyle:

Areola (Villarreal), Montoya (Real Betis), Bigas (Las Palmas), Filipe Luis (Atletico Madrid), Casemiro (Real Madrid), Keko (Eibar), Konoplyanka (Sevilla), Marco Asensio (Espanyol), Lucas Vazquez (Real Madrid), Borja Baston (Eibar), Bakambu (Villarreal)

Barcelona'nın en pahalı transferi ama 'En Kötüler İlk 11'nde!