Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde eksik Paris Saint Germain’i deplasmanda 3-1 yenen Barcelona rövanş için önemli bir avantaj elde etti.

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Barcelona, konuk olduğu Paris Saint Germain'i deplasmanda 3-1 kazanarak yarı final için büyük avantaj yakaladı.

Neymar ve Luis Suarez'in (2) golleriyle Barcelona deplasmanda 3-0 öne geçerken, ev sahibi Paris Saint Germain'in tek golünü ise Van Der Wiel kaydetti.

İki takımın kaptanları Thiago Silva 21, Andres İniesta ise 52. dakikada sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalırken, Lionel Messi’nin ceza sahası yayının üzerinden attığı şık şutunda top direkten döndü.

Zlatan İbrahimovic, Marco Verratti, Serge Aurier ve Thiago Motta’dan yoksun Paris Saint Germain, kendi sahasında Barcelona karşısında hiç bir varlık gösteremezken aldığı bu sonuçla da turu zora soktu.

Stat: Parc des Princes
Hakemler: Mark Clattenburg, Simon Beck, Jake Collin (İngiltere)
Paris Saint Germain: Sirigu, Van de Wiel, Marquinhos, Thiago Silva (Dk. 21 David Luiz), Maxwell, Cabaye, Rabiot (Dk. 65 Lucas), Matuidi, Pastore, Cavani, Lavezzi
Barcelona: Ter Stegen, Montoya (Dk. 80 Adriano), Pique, Mascherano, Alba, Busquets, Rakitic (Dk. 74 Mathieu), Iniesta (Dk. 52 Xavi), Messi, Luis Suarez, Neymar
Goller: Dk. 18 Neymar, Dk. 67 ve 79 Luis Suarez (Barcelona), Dk. 82 Van Der Wiel (Paris Saint Germain)
Sarı kartlar: Dk. 32 Pique, Dk. 54 Messi (Barcelona), Dk. 37 Cabaye (Paris Saint Germain)