Batman’da geçen pazar günü oynanan Batman Petrolspor-Sandıklıspor maçı öncesi, 'barış güvercini' uçurdukları gerekçesiyle ev sahibi takım, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Batman’da geçen pazar günü oynanan ve ev sahibi ekibin 4- 1 üstünlüğü ile sona eren Batman Petrolspor- Sandıklıspor maçı öncesi, Batman Petrolspor Kulüp Başkanı Aydın Gülmez ve futbolcuların barışı temsil eden beyaz güvercinleri uçurarak, sezonun ilk maçı nedeniyle görevli polis memurlarıyla da tek tek tokalaşmıştı.

"BARIŞI ŞAMPİYONLUĞA TERCİH EDERİZ"

Disiplin Kurulu'na sevk edilmelerinin ardından Batman Petrolspor Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Gülmez, açıklamalarda bulundu. Gülmez, "Barış güvercini uçurma fikri, bölgede oluşan son durum üzerine, barışa katkı sağlamak amacıyla çıkarsız duygularla yapılmak istenen, insani bir davranıştır. Dünyada barış güvercini uçurup, bunun karşılığında disiplin kuruluna sevk edilen ilk kulübün Petrolspor olduğunu düşünüyorum." dedi.

Ayrıca eşgüdüm toplantısında konunun ele alındığını, görevli arkadaşların 'federasyondan izin alın' demesi üzerine Türkiye Futbol Federasyonu’na gerekli izin için başvurulduğunu, ancak olumlu veya olumsuz herhangi bir cevabın gelmediğini belirten Gülmez, "Barış güvercinlerini her iki takım futbolcularıyla birlikte uçurduk. Ülke huzuru her şeyden önde gelir. Barışı olası bir şampiyonluğa tercih edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"DÜNYADA BİR İLKİZ"

Yazıyı okuduklarında şaka olduğunu zannettiklerini kaydeden Batman Petrolspor teknik menajeri İlhan Erken ise "Bölgedeki olayları biraz hafifletmek ve çorbada biraz tuzumuz olsun diye yapmak istediğimiz bir olaydı. Ama bu boyuta geleceğini düşünememiştik her halde dünya tarihinde bir ilkiz çünkü barış çağrısı yapıp ceza alan bir kulübüz. Gerekçede güvercinleri bir madde olarak belirtmişler izin alınmadan güvercin uçurulduğuna dair. Bizim mesajımız ülkede huzurlu barış dolu günlerdi her gün onlarca insanın öldüğü coğrafyanın kana bulandığı bir durumda bir şeyler yapmaya çalıştık ama herhalde elimize yüzümüze bulaştırdık biz insanların ölmesini istemiyoruz. Ülkemizin huzur ve barış içinde insanlarımızın yaşamasını istiyoruz. Ve bu barış için ve kanın durması için de Batman Petrolspor olarak elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu.