İstanbul Kayaşehir Spor Kulübü Sınıflar Arası Futbol Turnuvası, düzenlenen ödül töreni ile son buldu.

Başakşehir ilçe okullarında düzenlenen turnuvada dereceye giren öğrenciler kupalarına kavuştu. Törende, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen 2014-2015 U-12 kategorisinde birinci olan İstanbul Kayaşehir Spor Kulübü’ne de kupası verildi.

İstanbul Kayaşehir Spor Kulübü’nde gerçekleştirilen Sınıflar Arası Futbol Turnuvası Ödül Töreni'ne Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı eski Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Kulüpler Birliği Başkanı, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Şahin ile öğrenciler ve veliler katıldı.

Mehteran gösterisi ile başlayan programda Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal beraberindeki heyetle öğrencileri selamladı. Kupa töreninin açılış konuşmasını yapan Başkan Uysal, her mahalleye spor parkı yapılacağı bilgisini vererek şunları söyledi:

"İstanbul Kayaşehir Spor Kulübü kısa sürede 5 bin kişiye hizmet verir hale geldi. Biz de burayı örnek alarak diğer mahallelerimizde spor parkları yapmaya karar verdik. Başakşehir Spor Parkı'mızı bitirdik, yakında açılışını yapacağız. Türkiye’de ilk defa her mahalleye ücretsiz spor parkı açan belediye oluyoruz. Spor parklarımız ücretsizdir. Kayıtlı çocuklarımızın spor malzemelerini de biz veriyoruz. Şahintepe’de de spor parkı yapıyoruz."

GÜMÜŞDAĞ: KULÜBÜMÜZ BAŞAKŞEHİR’İN ADINI AVRUPA’DA DUYURACAK

Türkiye Kulüpler Birliği Başkanı, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ise yaptığı konuşmada, "Başakşehir’de dünyada kendi kategorisinde ödülü olan bir stadımız var. Kulübümüze sizlerden izleyici olarak destek olmanızı istiyorum. Kulübümüz Başakşehir’in adını Avrupa’da duyuracak. Avrupa’da herkes Başakşehir’in ismini konuşacak. Başakşehir’de ki öğrencilerimiz gruplar halinde kulübümüzün maçlarına ücretsiz olarak götüreceğiz." dedi.

Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı eski Genel Müdürü, Mehmet Baykan ise yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarımız sizlerin daha iyi noktalarda olması için çalışıyor. Sizlerin iyi sporcu ve iyi insan olmanız için belediyelerimiz çalışıyor. 2002 yılında futbol oynanan her yüz stadın yalnızca 45 tanesi çim iken bugün ise her yüz tane stadın 92’si çimdir. Bu örnek sporda geldiğimiz noktayı göstermek için yeterlidir." dedi.

Turnuvada dereceye giren takımlara kupaları Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Mehmet Baykan, Göksel Gümüşdağ, Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel tarafından verildi. Kupa töreninde ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen 2014-2015 U-12 kategorisinde birinci olan İstanbul Kayaşehir Spor Kulübü’ne de kupa verildi.

1660 GENÇ FUTBOLCU KUPA İÇİN YARIŞTI

Başakşehir Belediyesi’nin destekleri ile İstanbul Kayaşehir Spor Kulübü tarafından düzenlenen İstanbul Kayaşehir Spor Kulübü Sınıflararası Futbol Turnuvası TOKİ Kayaşehir Ortaokulu, Hikmet Uluğbay İlköğretim Okulu ve Fenertepe Ortaokulu öğrencileri arasında yapıldı.

24 Nisan’da başlayan turnuva 15 Mayıs’ta son buldu. Toplamda1660 öğrencinin yarıştığı turnuvada 5.6.7.8. sınıfların futbol şampiyonları belirlendi. Turnuva boyunca 120 maç oynandı. Yetenekli oyunculara ulaşma, çocukları spora teşvik etme amacı ile gerçekleştirilen turnuvada ilk üçe giren 12 takıma kupaları, 360 başarılı öğrenciye de madalyaları takdim edildi.