EURO2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Fransa Elemeleri B Grubu'nda mücadele eden Bosna Hersek'in konuk ettiği İsrail'i 1-0 geriye düştüğü maçta 3-1 mağlup etmesi ülkede büyük sevince yolaçtı.

Bosna Hersek'in Zenitsa şehrindeki Bilino Polye Stadyum'unda oynanan maça Bosna Hersekli futbol severler büyük ilgi gösterirken Edin Dzeko'nun hatasından yenilen golle 1-0 geriye düşmelerine rağmen takımlarına desteklerini sürdürdüler. Bosna Hersek Milli Takımı, İstanbul Başakşehir'de forma giyen Edin Visca ve Manchester City'nin forveti Edin Dzeko'nun gölleri ile sahadan 3-1 galip ayrılarak EURO2016 finalleri için şansını sürdürdü.

İsrail A Milli Futbol Takımı'na karşı ilk zaferini kazanan Bosna Hersek'te teknik direktör Mehmet Bajdareviç, "Bu maçı kazanmamız bizim için çok önemliydi. Bunu başaran gençlerimize teşekkür ediyorum. Önümüzdeki 3 Eylül'de deplasmanda oynayacağımız Belçika maçını da bu şekilde oynarsak, kesinlikle EURO2016 Finalleri'nin yolu tekrar önümüzde açılır. İsrail maçında oynayan tüm oyuncularımı tebrik ediyorum. Oyuncularımız bize gereken iradelerini, karakter ve kalitelerini gösterdi. Taraftarlarımıza da teşekkür ederim, 90 dakika boyunca bizi desteklediler." şeklinde konuştu.

Maç sırasında İsrail'in attığı golde, hatasının olduğu için üzgün olduğunu belirten Manchester City'nin forveti Edin Dzeko ise yaptığı açıklamada, "Ona rağmen moralimi yüksek tutarak maçtan kopmadım. Çok iyi bir mücadele ortaya koyduk ve bu zaferi hak ettik. Maçın ilk yarısında çok iyi oynadık. Yediğimiz golde hatalıyım, ama bu hatanın sayesinde uyandık ve sonunda her şey iyi bitti, kazandık ve bunun için çok mutluyum." dedi.

İKİ GOLÜN SAHİBİ EDİN VİSCA BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI

Bu arada İstanbul Başakşehir'in başarılı ismi ve İsrail maçının yıldızı olan Edin Visca ise gollerinden çok maçı kazandıkları için çok sevindiğini söyledi. Başarılı oyuncu, "Gollerden dolayı çok mutluyum, ama en önemlisi 3 puanı kazanmamız oldu. Grupta iddiamızın devam etmesi için kazanmak zorunda olduğumuz bir maç oynadık ve bu yüzden mücadele çok zor oldu. Geriye düşmemize rağmen mücadeleyi bırakmadık ve 3 puanı 3 golle alarak gruptaki iddiamızı sürdürdük. Artık bir sonraki maçımız olan deplasmandaki Belçika mücadelesini dört gözle bekliyoruz." diye konuştu.

Bosna Hersek'in İsrail'i 3-1 mağlup ettiği mücadele sonrasında Bosna'lılar, başkent Saraybosna'da geç saatlere kadar kornaları çalarak İsrail zaferi ikutladı.

B GRUBUNDA SON DURUM

EURO2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Fransa Elemeleri'nde Bosna Hersek B Grubu'nda geride kalan 6. maçlar sonunda 8 puanla 5. sırada bulunuyor. EURO2016 Fransa Elemeleri B Grubu'nda toplu sonuçlar ve son puan durumu ile 3 Eylül'de oynanacak maçların programı şöyle:

Andorra - Kıbrıs Rum Kesimi: 1 - 3
Bosna Hersek - İsrail: 3 - 1
Galler - Belçika: 1 - 0

TAKIMLAR            O    G    B    M    A    Y    AV    P
Galler                6    4    2    0    8    2    6    14
Belçika                6    3    2    1    13    2    11    11
İsrail                6    3    0    3    10    9    1    9
Kıbrıs Rum Kesimi    6    3    0    3    12    11    1    9
Bosna Hersek        6    2    2    2    8    7    1    8
Andorra                6    0    0    6    3    23    -20    0

3 Eylül 2015
21.45 Belçika - Bosna Hersek
21.45 Kıbrıs Rum Kesimi - Galler
21.45 İsrail - Andorra