Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bu ay sonunda yapılacak olan Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa adaylığını koyan Erdal Alkış, bunun önüne geçilmek istendiğini ve imza veren 41 delegeye baskı yapıldığını belirterek çekildiğini açıkladı.

Eski başkanlardan ve dün yaptığı basın toplantısıyla adaylığını resmen açıklayan Haluk Ulusoy'a destek vermek için çekildiğini belirten Erdal Alkış, Haluk Ulusoy'un listesinde yer almayacağını da belirterek, dışardan destek olacağını ifade etti. "2015 yılı Haziran ayı Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda yapılacak olan başkanlık seçimlerine, uzun bir çalışmanın ardından, başkan adaylığımı açıkladım. Süreçle alakalı projelerimi de yazılı olarak kamuoyuyla da paylaşarak deklare ettim." diyen Erdal Alkış, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ancak adaylığımın önüne engel çıkarılması için özellikle delegeler üzerinde yapılan baskılara rağmen 41 adet imza topladım. Başkan adayları arasında var olan bu haksız rekabet ortamının yanı sıra hiçbir hukuki temeli olmamasına rağmen 04.06.2015 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı arasında, Türk futbolunun bundan sonraki yol haritasında Süper Lig A.Ş'nin kurulması yolunda, iyi niyet protokolü imzalanmış olması, seçim arifesinde özellikle 1. 2. ve 3. Lig temsilcilerine karşı bir algı oluşturma çabası çerçevesinde ortaya çıkarılan bir illüzyondan başka bir şey değildir. Bu durumun aynı zamanda demokratik olan seçim sürecini diğer başkan adayları açısından antidemokratik bir duruma getirdiği gibi, kulüplerimize ve kamuoyuna doğru anlatılmadığını biliyoruz."

Yapılmak istenenin bütün kulüpleri nefessiz bırakarak Süper Lig A.Ş'nin vicdanına mahkûm etme projesinden başka bir şey olmadığını ifade eden Erdal Alkış, "Hiçbir matematiksel hesaba uymadığı halde bu yapılmak istenen proje zaten kötü yönetilen Türk futbolunu kısa zamanda bitirecektir. Şüphesiz bu projenin anlatılmayan kısımlarını ve diğer detayları 'Cumhurbaşkanı'na en kısa zamanda anlatacağımın bilinmesini isterim. Aynı zamanda spor kamuoyuna da gerçeklerin anlatılmasına devam edeceğim." diyerek tepkisi dile getirdi.

Geçmiş dönemde hiçbir başarılı yönetim anlayışının görülmemesine rağmen hatada ısrar edenlerin 'kendi kazdıkları kuyuya düştüklerinde' kimseden medet umma haklarının kalmayacağını bilmeleri gerektiğine de vurgu yapan, Erdal Alkış, "Değerli taraftarlara sesleniyorum. Yarın alkışlayacağınız, bayrağını sallayacağınız bir kulübünüz kalmayabilir. Buna şimdiden hazırlıklı olun ve kulübünüze sahip çıkın." diyerek açıklamalarını şöyle sonlardırdı:

"Bu seçim Türk futbolunun yok edilmesi ile yeniden kurtarılması arasında bir hayati tercih olacaktır. Tekrar hatırlatıyorum; 'Türk futbolunun en büyük 2 problemi sayın Aziz Yıldırım ve sayın Fatih Terim'dir. Sayın Yıldırım Demirören'in seçim stratejilerinden anladığımız; bu kişilerin sözcülüğünden başka bir görev icra edemeyeceğidir… Bana destek veren tüm destekçilerimizin affına sığınarak adaylıktan bu maksatla çekildiğimi; ancak Türk futbolunun bekası için her an mücadeleye devam edeceğimi kamuoyuna saygıyla arz ediyorum."