Bursaspor Başkanı Ali Ay, Serdar Aziz’in Galatasaray’a transferlerinin detaylarını anlattı. Başkan Ay, “Biz ilk olarak 5.5 milyon Euro istedik, daha sonra 5’e düştük ve Sercan ile Furkan’ı istedik. Onlar 4.5 milyon Euro verdiler. Ben zaten bu rakama razıydım ama ‘Bilal’i de istiyoruz’ dedim. O arada Bilal’i de almış olduk” dedi.
Yeşil-beyazlı kulübün başkanı Ali Ay, yerel bir televizyon kanalında açıklamalarda bulundu. Ödemeler için federasyondan avans istediklerini ifade eden Başkan Ay, “Çarşamba günü o parayı teslim ettikten sonra kampa geçmiş ödemeleri yapmış olarak gideceğiz. Geldiğimizden beri mali tabloyla uğraşıyoruz. Borçları ödediğimizde 70 milyon banka borcu ve yönetici alacakları kalacak. İyi gidiyoruz, kamp sonrası tam durumumuzu yazılı olarak bildireceğiz. 1 milyon 310 bin Euro Dzsudzsak’ın parası vardı, 350 bin Euro kendi şirketimden verdim. Çok korkuyorduk, tamamladık. Ödeme yapmadığımız takdirde futbolcular boşa çıkıyorlar. Dzsudzsak’ın 8 buçuk milyon Euro maliyeti vardı. 3 sene daha mukavelesi var. Çok şükür ki bu işi hak ettik. Bugüne kadar benim şirketimden kulüp için verip aldığım rakam 3 milyon 150 bin Euro’ya ulaştı” dedi.
“Federasyondan 15 milyon TL avans istedik”
TFF’den 15 milyon TL avans istediklerini ifade eden Ay, “2 milyon küsürünü gönderdiler bayram öncesi. Onlar da Digitürk’ten parayı alamadılar herhalde. Çarşamba günü toplantı yapacaklar, inşallah olumlu bir sonuç çıkar. Bu sene hocalar, menajerlik, vergiler, göndereceğimiz futbolcuları hesabın dışında bırakarak ödeyeceğimiz rakam 60 milyon TL. Geçen sene 140 milyonlardaydı. Vergiyi koyduğunuzda belki de daha fazladır. 4 günden beri buradayız. Sabah akşam antrenmanları izlemeye çalışıyorum. Çatlak ses yok, herkes birbirlerine saygılı. Futbolcuların karakterlerine çok önem verdik” şeklinde konuştu.
“Dzsudzsak gitmek istiyor”
Dzsudzsak ve Necid için teklif olmadığını ifade eden Ay, “10 gün içerisinde gelir diye düşünüyorum. Bu futbolcular satılana kadar bizim futbolcularımız. Dzsudzsak gitmek istiyor, basında da çıktı. Dzsudzsak ile de görüşmedik. Menajeri ile bugün ödeme yaptıktan sonra ‘paranızı ödedik’ diye görüştük” diye konuştu.
“Mert çarşamba gününe kadar süre istedi”
Mert Günok, Bekir Yılmaz ve Traore için de teklif beklediklerini ifade eden Bursaspor Başkanı Ali Ay, “Traore’nin bu hafta menajeri gelecek ve görüşeceğiz. Mert sevdiğimiz bir oyuncu. Kendisi ile de görüştük. ‘Biz mümkün olduğumuz kadar fiyatları aşağıya çekmek zorundayız’ dedik. Harun milli takımın kalecisi, ‘yıllık ücret konusunda onun fiyatına geldiğinizde devam ederiz’ dedik. Çarşambaya kadar süre istediler” dedi.
“1. kaptanımız Batalla olacak”
Bazı oyuncuların yıllık ücretlerinde indirim talep edeceklerini ifade eden Başkan Ay, “Görüşeceklerimiz arasında Batalla da var. Ondan da fedakarlık isteyeceğiz. Böyle bir insan olamaz. Çok karakterli yardımı olan bir futbolcu. Birkaç arkadaş ihtar çekti. Onun ödemeleri daha uzun sürmesine rağmen tek laf etmedi. ‘İlk önce onların fiyatını ödeyin, daha sonra benimkini ‘ödersiniz dedi. Ayrıca 1. kaptanımız Batalla olacak. Hocamızla görüştük. O da kendisiyle görüşecek” şeklinde konuştu.
"Emre için teklif yok"
Adı Fenerbahçe ile anılan Emre Taşdemir için de teklif almadıklarını ifade eden Ay, “Teklif yok ama iyi bir teklif gelirse satarım. Bursaspor altyapısında 50’nin üzerinde oyuncu var. Geçen arkadaşla atıştık, herkes bedava istiyor. Ben yetiştiriyorsam, alacak olan kulüp de para ödeyecek. Altyapının maliyeti 4 buçuk, 5 milyon TL’yi buluyor” dedi.
Başkan Ali Ay, yeni sezon açılışı için Bundesliga’yı 4. sırada bitiren Borussia Mönchengladbach ve Zenit ile görüştüklerini de söyledi.
“Serdar için 4.5 milyon Euro ve 2 futbolcuya razıydım ama Bilal’i de aldık”
Galatasaray’a 4.5 milyon Euro ve 3 oyuncu karşılığında satılan Serdar Aziz’in transfer sürecine ilişkin de bilgiler veren Ay, “Avrupa’dan Fulham resmi teklif verdi. En son 4 milyona çıktılar. Serdar gitmek istemediğini söyledi. Beşiktaş devreye girdi. Bir düğünde Metin Albayrak ile görüşmemiz oldu. Vereceğimiz rakam 3 ama belki 4’e çıkarız dediler. İstanbul’a gittiğimizde Fikret Başkanla görüştük, ‘Ben anca 3 milyon Euro verebilirim, onu da şu anda veremem’ dedi. Finansal fair-play çerçevesinde UEFA’nın yaptırımları var. Futbolcu satmadan alamıyorsunuz. Bizim de durumumuzu herkes biliyor. Transfer komitesindeki arkadaşlarla görüştük. Sonra Galatasaray’dan teklif geldi. Levent bey ile beraber ramazanda burada yemek yedik. 4 milyondan yukarı çıkmadılar. Sonra bir teklif daha geldi, ‘O zaman biz gelelim’ dedik. 4 saat pazarlık süresi oldu. Dursun Başkan 4 milyon 250’ye çıktı. Sonra 5 buçuk istedik, 5’e düştük. İki tane futbolcu istedik. Sercan ile Furkan’ı istedik. Sonra 4.5 milyon Euro’ya çıktılar. Ben zaten bu rakama razıydım ama ‘Bilal’i de istiyoruz’ dedim. O arada Bilal’i de almış olduk” dedi.