Başkan Aydın, ziyarette yaptığı konuşmada, milli güreşçimiz Merve Kenger’in, bundan sonraki müsabakalarda da ülkemizi en üst düzeyde, en üst derece ile temsil edeceğine ve başarılı bir şekilde yine Türk Bayrağı’nı üst basamakta dalgalandıracağına inandığını söyledi.
Kenger’in elde ettiği başarı ile hem Göksun, hem de ülkemizin çok mutlu olduğunu belirten Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“Bakü’de yapılan 2015 Avrupa Oyunlarında 53 Kiloda Türkiye’mizi temsil eden kızımız Merve Kenger hanımefendiyi bu başarısından dolayı tebrik ediyorum. Bu başarısı bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Tabi ki ülkemizi en iyi şekilde temsil etmesinde büyük emeği bulunan hem babası hem de hocası Süleyman Kenger Hocama çok teşekkür ediyoruz. Bu başarılarının devamını diliyor, diğer sporcularımıza da örnek teşkil etmesini temenni ediyorum." diye konuştu.

Geçmişten bu yana Göksun’un pehlivanlar diyarı olarak anılan bir ilçe olduğuna dikkat çeken Başkan Aydın, “Göksun’umuzda malum güreş sporu üst düzeyde yapılmaktadır. Geçmişten bu yana Göksun pehlivanlar diyarı diye anılan bir ilçe. Şu ana kadar erkeklerde başarılar elde edildi ancak kızlarda böyle bir başarı durumu söz konusu olmamıştı. Bunu da Süleyman Bey, gayretiyle ve kendi ailesinden örneklerle yaşattı. İnşallah bu başarıların devamını diliyoruz. Bizde bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra tüm branşlarda elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz." dedi...

Başkan Aydın, Kenger’i ülkemize ve Göksun’a yaşattığı büyük mutluluktan dolayı Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

Milli güreşçi Merve Kenger ise yaptığı konuşmada, “Çok mutluyum, tarifi imkansız duygular yaşıyorum. Bundan sonraki hedefim 2016 Rio Olimpiyatlarına katılmak. Olimpiyatlar her zaman hedefim, buna ulaşmak için çalışıyorum. Önümüzde dünya şampiyonası var. İnşallah orada ilk 5'e girip olimpiyat vizesi almak istiyorum” şeklinde konuştu.