Hatay'ın turizm şehirlerinden Arsuz'da yaz aylarının en sıcak günleri yaşanıyor. Vatandaşlar denize akın ediyor. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha, ilçenin sahili, kumsalı, denizi ve tarihi ile bölgenin parlayan yıldızı olduğunu söyledi.

Hatay'da Antalya'daki kumsalları aratmayan Arsuz sahili, yaz aylarında tatilcilerin vazgeçemediği yerlerin başında geliyor. Göreve geldiği günden bu yana Arsuz’u Güney’in turizm şehri yapmak ve potansiyeli arttırmak için kolları sıvayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha, bölgede görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri ile Arsuz'da tekne turu düzenledi. Konacık Balıkçı Barınağından tekneye binen basın çalışanları Arsuz’un eşsiz sahil koyunu tekne ile gezerek bölgenin güzelliklerini bol bol görüntüledi. Bir yandan tatil yapan gazeteciler diğer taraftan da bol bol fotoğraf çekip, Başkan Çulha’dan Arsuz’un turizm potansiyelini öğrenme fırsatı buldu. Arsuz’un en nadide sahil koylarından biri olan Kale ve Domuz Burnuna kadar giden basın mensupları burada de denize girdi.

Domuz burnu sahilinde kulaç atan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha, denizde adeta balık gibi yüzerek, usta dalgıçlara taş çıkarttı. Başkan Çulha, teknede basın mensuplarına yaptığı açıklamasında, “Yoğun iş temposundan biraz olsun uzaklaşmak, Basın çalışanı arkadaşlarımızla güzel bir gün geçirmek ve bölgemizin eşsiz turizm zenginliğini tanıtmak amacıyla bu gün Arsuz’dayız. Arsuz, sahili, kumsalı, denizi ve tarihi ile bölgenin parlayan yıldızı. İnşallah hep birlikte bu güzide şehrimizin gelişmesi ve kalkınması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.