Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Toplumda önemli bir yeri bulunan engelli vatandaşların farkındalığının arttırılmasına dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler yapıldığını vurgulayan Başkan Demirören, şöyle konuştu:

"Türkiye Futbol Federasyonu, sosyal sorumluluk anlayışıyla uzun bir süredir 'Futbol Aşkı Engel Tanımaz' sloganıyla 'Türkiye Futbol Oynuyor' projesini gerçekleştiriyor. Pozitif bir güç yaratarak topluma hizmet etmeyi amaçlayan federasyonumuz, kalıcı ve uzun vadeli olarak hazırladığı 'Engelliler Futbolu Geliştirme Stratejisi' ile futbolun 7'den 70'e herkese ulaştırılması misyonu doğrultusunda düzenli olarak faaliyetler düzenlemektedir.

Bir yandan futbol oynayarak sosyal hayata katılan engelli sporcularımız, diğer yandan da gösterdikleri müthiş azim ve mücadeleyle topluma örnek olmaktadırlar. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren dört Engelli Spor Federasyonu ile işbirliğimiz, kurumsal temeller düzeyinde başarıyla devam etmektedir.

4 Temmuz 2014'te kapılarını açtığımız Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ni engelli milli futbolcu kardeşlerimizin de kullanımına sunduk. Bu doğrultuda Görme Engelliler Milli Takımımız, bir hafta boyunca tesislerimizde kamp yaptı. Bu kampın, oyuncular üzerinde inanılmaz derecede pozitif etkisinin olduğunu gördük. TFF olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonar da engelli vatandaşlarımız ile işbirliği içerisinde olacağımızı ve kendilerine desteğimizin artarak süreceğini ifade etmekten onur duyarız."