Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, futbolcuları Erkan Zengin'in Trabzonspor'a gitmek istemediğine yönelik açıklamalarıyla ilgili konuştu. Mesut Hoşcan, kendisine bu konuyla ilgili farklı yerlerden açıklamalar geldiğini belirterek, "Oyuncu böyle bir profesyonelliğe yakışmayacak olaya girecek olursa biz de gereğini yaparız." dedi.

Eskişehirspor, Antalya'da ikinci yarı hazırlıkları kapsamında ilk maçında Azerbaycan temsilcisi Qabala'yı 3-1 yendi.

Antalya'nın Belek beldesinde Bellis Sports Center'da yoğun yağış altında oynanan karşılaşmanın ilk yarısını kırmızı siyahlılar, 4. dakikada Berkay Dabanlı ve 45+1. dakikada Mehmet Feyzi Yıldırım'ın golleriyle 2-0 önde kapattı. Eskişehirspor, 76. dakikada Mirkan Aydın'ın kafa golüyle farkı 3'e çıkardı. Karşılaşmanın 85. dakikasında Qabala'nın tek golünü Marquinhos kaydetti.

Karşılaşmayı başkan Mesut Hoşcan da takip etti. Mesut Hoşcan, maçın ardından Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamalarda bulundu.

İlk olarak hazırlık maçını değerlendiren Başkan Hoşcan, "Genç oyuncularımızla bir devre farklı takım ikinci devre farklı takımla çıktık. Oyuncularımızı gayet hırslı görüyorum. Güzel bir takımdaşlık görüyorum. Tabii bu bir gösterge olarak değil; ama ben futbolcularımızı hırslı gördüğüm için mutluyum şu an. İnşallah daha iyi bir kondisyon sağlayınca ikinci yarıya iyi bir hazırlıkla buradan döneceğiz diye inanıyorum." diye konuştu.

Teknik direktör Skibbe ile daha da başarılı olacaklarını beklediğini dile getiren Hoşcan, "Hocamız daha evvel Eskişehirspor'da çalışmıştı. Takımı, şehri biliyor. Oyuncularımızın çoğu da Almanya'da yetiştiği için Alman disiplinini almış oyuncular. Ben umutlu ve inançlıyım. İyi bir kadro olacak, takviyeler transferler olacak." ifadelerini kullandı.

ERKAN ZENGİN OLAYI

Son günlerde gündemden düşmeyen futbolcuları Erkan Zengin transferiyle ilgili de açıkmalarda bulunan Hoşcan, "Farklı yerlerden de bana açıklamaları geliyor. Oyuncu kulübüyle olan sorumluluklarını da tamamlamak zorunda. Takımdan ayrılmak istediğini söylemişti. Biz de kulübe gelen transfer tekliflerinden kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda değerlendirme yaptık. Fenerbahçe ve Trabzonspor'la görüşmelerimiz vardı. Trabzonspor'un teklifi bize daha olumlu ve daha iyi geldi. Biz de Trabzonspor'la el sıkıştık. Trabzonspor, bu şekilde görüşmelerini sürdürüyor. Tahmin ediyorum anlaşacaklardır." şeklinde konuştu.

Erkan Zengin'in Trabzonspor'la anlaşmaması durumunda nasıl bir yol izleyecekleri yönünde de Hoşcan, "O zaman gelecektir. 2017'ye kadar sözleşmesi vardır. 2017 yılına kadar sözleşmesi olduğu için gelip Eskişehirspor'da görevine devam edecektir." diye konuştu.

Hoşcan, Erkan Zengin'in Eskişehirspor'a da dönmeyi kabul etmemesi halinde de nasıl futbolcuların hakları garanti altındaysa kulüplerin de haklarının garanti altında olduğunun altını çizerek, sözlerini şöyle tamamladı: "Eğer oyuncu böyle bir profesyonelliğe yakışmayacak olaya girecek olursa gereğini yaparız."