Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yaz aylarında sulama kanallarında çok sayıda boğulma vakasının rastlandığı Adana’da bu problemin üstesinden gelmek için mahallelere ücretsiz yüzme havuzu yapılacağını açıkladı.

Başkan Karalar, geleneksel hale getirdiği Halk Günü Buluşmaları'na Ziyapaşa Mahallesi’nde devam etti. Mahalle sakinleri tarafından coşkulu alkışlarla karşılanan Başkan Zeydan Karalar’a özellikle ev kadınları ve gençler büyük ilgi gösterdi. Kendisini Adana’yı çok iyi bilen birisi olarak tanıtan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Her mahallemizi olduğu kadar Ziyapaşa’yı da çok iyi biliyorum. Sorunlarını ve bu sorunların çözümünü biliyorum. Sizlerde göreceksiniz ki çok kısa bir süre içerisinde Ziyapaşa Mahallemizin yıllardır çözümsüz gibi duran problemlerini çözüme kavuşturacağız.” diye konuştu.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’da özellikle yaz aylarında sulama kanallarına serinlemek için giren çocuk ve gençlerin boğulma vakaları yaşadığını söyledi. Başkan Karalar Ziyapaşa Mahallesi’nde kendisine ilgi gösteren gençlere bir müjde verdi. Yaz aylarında yaşanan boğulma vakalarının herkesi derinden üzdüğünü belirten Başkan Zeydan Karalar, "Sevgili çocuklar, gençler sulama kanallarına yakın mahallelerde ücretsiz yüzme havuzları kuracağız. Sağlık ve güvenlik açısından yapacağımız ücretsiz yüzme havuzları herkesi memnun edecektir.” diye konuştu. Başkan Zeydan Karalar, sulama kanallarının yakınlarındaki mahallelere kurulacak yüzme havuzlarının ücretsiz olarak hizmet vereceğini açıklarken, “Bizler bu hizmeti ücretsiz vereceğiz ama siz de söz verin hijyenik olmayan ve güvenliksiz sulama kanallarına girmeyeceksiniz, annelerinizi üzmeyeceksiniz değil mi?" diye sordu. Toplantıyı izleyen çocuk ve gençler Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a sulama kanalları yerine kurulacak havuzlara girmeye söz verdi.