Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Fenerbahçe maçında yaşanan olayların muhtemel bir provokasyon izleri taşıdığını söyledi.
Tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası açıklamalarda bulunan Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, hatırlarında olan bir görüntü ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Maalesef hatırımızda olan bir görüntü ile yeniden karşı karşıyayız. Doğrusu ikinci defa Trabzon’da aynı görüntüyü tekrarlamış olduk. Tabi olayın iki boyutu var. İşin bir boyutu, sportif kanalda ilerliyor. Diğer boyutu insani yolculuğu. Bu akşam sportif anlamda futbolla ilgili olarak konuşacak pek bir şey yok. Çünkü burada hep birlikte bir başka şeyi görmüş olduk ki; biz gerçekten üzgünüz. Bu görüntülerde hiç bir neden hele hele spor alanlarında yaşanan hiç bir hadise sonuçta şiddete dönüşecek bir noktaya varmasını meşru kılmaz. Bunu hiç bir şekilde tasvip etmemiz söz konusu değil. Maçla ilgili olarak belki bir iki bir şey söylenebilirdi ama insani boyutta ortaya çıkan tabloda bizim sporla ilgili , yaşananla ilgili oyun içersinde doğru yanlış kararla ilgili söyleyeceğimiz bu akşam bir şey yok" dedi.
"ÜZGÜNÜZ"
"Üzgünüz" diyen Usta "Çünkü Trabzonspor ve Trabzonspor’un tarihine baktığımızda bugün gelinen noktada açısında üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum. Son 3-4 yıl içersine baktığımızda 60-70 oyuncu Trabzonspor’a gelmiş. Ama bizim son parlayan ve Türkiye’ye ve Milli Takıma mal olmuş oyuncularımız maalesef 2010-11 dönemine ve ondan öncesine ait. Son yıllarda Trabzonspor olarak bizler parlatabildiğimiz oyuncu açısında bir fakirlik yaşıyoruz" diye konuştu.
"HAKEME GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ İLETTİM"
Hakemin darp olayıyla ilgili olarak üzüntülü olduğunu belirten Usta, "Yaşananlardan dolayı çok üzgünüm. Hakeme ’geçmiş olsun’ dedim ve yanına da gittim. Trabzonspor için sembol olan Onur gibi bir oyuncumuzun karşılaşmış olduğu kötü durumla ilgili ikinci bir üzüntü yaşıyorum. Bu şehir bu takım buralara büyük bir emeklerle geldi. Arkasında göz yaşı oldu. Göz yaşlarının sel olduğu bir kulüpten bahsederken bugün böyle bir tablo ile karşılaşmış olmasından çok üzülüyorum. Bize bu tarihi emanet edenler adına çok üzülüyorum" şeklinde konuştu.
"BU OLAY SIRADAN BİR OLAY DEĞİL"
Bu olayların sıradan bir olay olduğuna asla inanmadığını belirten Muharrem Usta, "Seçildiğimizde de bir şey söylemiştik, şu anda da aynısını söylemek istiyorum. Bu akşam yaşanan olayların sıradan bir olay olduğuna asla inanmıyorum. Bu olay muhtemel bir provokosyunun izlerini taşıyor kanatimce. Çünkü orada olaylar olurken ya da olaylar gelirken sonradan defalarca kamera kayıtlarına baktığımda ciddi bir şekilde tedbirlerin alınmadığını gördüm ve çok üzgünüm. Gördüğüm kadarıyla hakemler maçı bitirmek için bir gayret içindeydiler. Maç son dakikaları gelmişti. Yarıda kalmasını istemiyorlardı. Hem hakemler tarafından maçın bitirilmesi adına emniyet görevlilerine orada tedbir alınmasıyla ilgili olarak da defalarca uyarılar yapıldı. Tedbir alınmadı. Ciddi bir önlem alınmalıydı" ifadelerini kullandı.
"YENİ STADLA YENİ BİR HEYECANA"
Usta, Trabzonspor yeni stadyumuyla birlikte yeni bir heyecana çıkmanın yolculuğunu yaşama arifesinde olduğunu belirterek, " Bu yaşananlar bizim önümüzde motivasyonumuzu bozucu bir unsur olarak gözükebilir. Ama Trabzon’dan tüm Türkiye’ye sesleniyoruz ve diyoruz ki Trabzonspor üzerine gelmekte olan provaktif bir takım eylemlerin lekelediği bir kulüp olmayacaktır. Kesinlikle ama kesinlikle Trabzonspor camiası olarak bu yeni yolculukta eski başarıların tekrar gündeme geldiği bir kulüp olarak yola devam edeceğiz. Sporla şiddetin yan yana gelmesinden dolayı Türkiye’nin huzurunda gerçekten üzüntülüyüz. Bu büyük kulüp bunların hepsini aşacaktır" dedi.
"TRABZONSPOR’UN GELECEĞİNE HİÇ KİMSE İPOTEK KOYAMAYACAK"
Yaşananlardan çok büyük bir üzüntü duyan taraftarlar olduğunu da belirten Usta, "Ben üzüntünün şiddete dönüşmeyen boyutunun arkasındayım. Ama asla ve asla kendi oyuncumuzu, Onur gibi bir oyuncumuzu bir başkasını da hakemimizi de sıkıntıya sokabilecek her türlü eylemin ilk önce Trabzonspor karşısındadır. Trabzonspor geleceğine hiç kimsenin ipotek koymasına müsade etmeyeceğiz. Bu tablo ile ilgili sorunu çözebileceğimize inanıyorum. Karbon kağıdı gibi üst üste gelmiş iki tane olayın iki sene içersinde olması, asla ve asla normal bir durum değildir" açıklamasında bulundu.
"HAKEMİN ÖNEMLİ BİR ŞEYİ YOK"
Saldırıya uğrayan hakeme tekrar "geçmiş olsun"dileklerini ileten Usta, sözlerini şöyle tamamladı:
"Hakemimizi gidip gördüm. Bende bir hekimim. Allah’tan çok önemli bir şey olmamış ama küçüğü bile olsa bunu tasvip etmemiz söz konusu değil. Türkiye’deki bütün kamuoyundan da Trabzonspor’un son dönemde yaşamış olduklarından sonra destek vermelerini bekliyorum."