Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman'ın Süper Lig'in yayıncı kuruluşunda yaptığı açıklamalar krize yolaçtı.

Başkan Orman'ın Lig TV'de katıldığı bir programda kullandığı "Bizim de beyaz yalanlarımız olmuş olabilir ama bizim elimizdeki imkanlar bunlar. Beşiktaşlılar, söylemesi kolay ama yapması zor. Taraftarıma biraz beyaz yalan söyledim. Ümitliyim, böyle huyum vardır." sözleri üzerine KAP'a açıklama yapmak zorunda kaldı.

Beşiktaş resmi internet sitesinden geçtiğimiz günlerde Fikret Orman tarafından kullanılan bazı sözlerle ilgili açıklama geldi. Fikret Orman'ın Lig TV'de katıldığı bir programda kullandığı "Bizim de beyaz yalanlarımız olmuş olabilir ama bizim elimizdeki imkanlar bunlar. Beşiktaşlılar, söylemesi kolay ama yapması zor. Taraftarıma biraz beyaz yalan söyledim. Ümitliyim, böyle huyum vardır." sözleri ile ilgili açıklamada şu ifadelere yer verildi:

BEŞİKTAŞ FUTBOL A.Ş.’DEN AÇIKLAMA

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen açıklama şöyle:

"Şirketimiz Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Fikret Orman yapımı devam etmekte olan Vodafone Arena Stadı’nın yapımıyla ilgili olarak zaman zaman stadyum inşaatının bitirilmesine yönelik hedef tarihleri içeren ve aynı zamanda çalışanları motivasyon amaçlı bazı beyanlarda bulunmaktadır.

Sayın Fikret Orman'ın Lig TV yayınında verdiği röportaj esnasında sarfetmiş olduğu “Taraftarıma biraz beyaz yalan söyledim” sözlerindeki beyaz yalan ifadesinin bu bağlamda değerlendirilmesi gerektiği açık olup, bu beyan kamuoyunu, taraftarlarımızı ve yatırımcılarımızı yanıltma amacı taşımamaktadır. Vodafone Arena Stadyumu inşaatı halen sürmekte olup, inşaatın tamamlanması ve stadyumun hizmete girmesi için tüm imkanlar seferber edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."