Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün ev sahipliğinde düzenlenen Bakü2015 1. Avrupa Oyunları'nda Polonya'yı rahat bir oyun sonunda 3-0 yenerek oyunlar şampiyonu olan A Milli Bayan Voleybol Takımı'nda büyük sevinç yaşanırken federasyon başkanı Özkan Mutlugil, başarılarının devam edeceğini söyledi.

Bakü'deki Crystal Hall Salonu'nda oynanan final karşılaşmasında Polonya’yı 68 dakika süren mücadele sonunda 25-11, 25-19 ve 25-13’lük setlerle 3-0 mağlup eden A Milli Bayan Voleybol Takımı, 2015 Avrupa Oyunları’nda altın madalyanın sahibi olurken, oyunların ilk maçında grupta yenildiği Polonya'dan da rövanşı alarak altın madalyanın sahibi oldu.

Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, takım olarak büyük sevinç yaşadıklarını belirtirken, başarılarının devam edeceğini söyledi. Başkan Mutlugil, Türkiye'de bayan voleybolunun zirve yaptığını da belirtirken, "Bakü2015 ilk kez düzenlenen bir organizasyon, biz de bayan voleybolu olarak burada bir çok ilk yaşadık. Sporcularımı tek tek kutluyorum. Kürsünün en üst basamağına çıkmak, altın madalya almak gerçekten kolay değil. Grup maçlarına Polonya yenilgisiyle başladığımızda bazı kişilerde umutsuzluk oluştu ama hem federasyon olarak hem de teknik ekip ve sporcularımız bu karamsar topluyu çabuk dağıttılar, önemli maçlarda iyi geri dönüşler yaparak bize büyük bir sevinç yaşattılar." dedi.

"TAKIM SPORLARI İÇİNDE TÜRKİYE'YE TEK ALTIN MADALYAYI BİZ KAZANDIRDIK"

Başkan Mutlugil, başarılarının devam edeceği sözünü yinelerken, "Bakü2015 takım sporları açısından da önemliydi. Oyunları 6 altın madalya alarak tamamlayan Türkiye'ye takım sporlarında tek altını getiren federasyon olduğumuz için de çok mutluyuz." dedi.

Bakü2015'i Türkiye'nin 6 altın, 4 gümüş ve 19 bronz olmak üzere toplam 29 madalya ile 14. sırada tamamladığını da belirten Başkan Mutlugil, "Bayan voleybolcularımız oyunlar şampiyonluğunun yanında büyük bir başarıya daha imza attılar. 2016 yılında Brezilya'da Rio'da yapılacak olan Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını da elde ettiler. Londra2012 Yaz Olimpiyat Oyunları'ndan sonra Rio'ya da gidecek olmaktan dolayı çok mutluyuz." diyerek sözlerini tamamladı.

Özellikle son maçlarda takıma kazandırdığı sayılarla alınan galibiyetlerde büyük rol oynayan Polen Uslupehlivan ise final maçını kazandıkları için çok mutlu olduğunu söyledi.

Final maçını olması gerektiği gibi oynadıklarını, kendi adına ise bu oyunlarda her şeyin istediği gibi gittiğini belirterek, "Polonya maçını kazanmamız gerekiyordu. Zaten buraya kadar gelmişken kazanmalıydık. İsviçre'de Montrö'de kazandığımız şampiyonluktan sonra elde ettiğimiz ikinci şampiyonluk. İnşallah daha niceleri olur, Avrupa şampiyonluğu da dahil nice şampiyonluklar kazanmayı çok istiyoruz. Bu şampiyonluğun ayrı bir önemi de olimpiyat vizesi veriyor olmasıydı. 2012Londra Olimpiyatları'na katılmıştık. İkinci kez bir olimpiyat oyunlarına daha katılacağız, bu da çok sevindirici." dedi.

NERİMAN ÖZSOY: ALTIN MADALYA EN ÇOK BİZİM TAKIMIMIZA YAKIŞIRDI, ÖYLE DE OLDU

Türkiye A Millî Bayan Voleybol Takımı'nın başarılı smaçörü Neriman Özsoy ise yaptığı açıklamada, kendi başarısının değil takım başarısının önemli olduğunu belirtirken, şöyle konuştu:

"Önemli olan takım olarak başarılı olmaktı, bunu arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştirdik. Altın madalyayı kazandık. Rakiplerimizi de gördük, bu takımlar arasında altın madalyanın en çok bizim takımımıza yakışacağını düşünüyordum, öyle de oldu. Buraya bir amaç uğruna gelmiştik onu elde ettik. İlk günü kayıp olarak geçtik, sonra yükselen bir grafiğimiz vardı ve kazanarak buraya kadar geldik, oyunları şamipyon olarak tamamladık. Final maçının kolay olacağını düşünmüştük, öyle de oldu. Ama bu kadar kolay geçeceğini tahmin etmemiştik. Teknik ekibimize, bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum."

AKBAŞ: DAHA ZOR BİR MAÇ BEKLİYORDUM

Bayan Milli Takımlar Başantrenörü Ferhat Akbaş ise yaptığı açıklamada, 1. Avrupa Oyunları şampiyonluğunu kazanmalarının kolay olmadığını belirtirken, "Fakat finalde Polonya karşısında daha zor bir maç bekliyordum, rahat bir galibiyet oldu, çok mutluyum." dedi.

Başantrenör Akbaş, oyunlara Polonya yenilgisiyle başladıklarını hatırlatarak, "Bir hesabımız vardı, onu kapatacağız demiştik. Çok zor bir maç olacağını sanıyordum, öyle bir maç bekliyordum ama öyle sandığımız gibi olmadı ve çok kolay bir final oynayarak altın madalyanın sahibi olduk. Oyuncularıma çok teşekkür ediyorum. Onlar çok konsantre idiler, rakibi hiç yaklaştırmadılar. Çok güzel işler yaptık, umarım Türk voleybolu adına yeni bir başlanğıç olur." diyerek sözlerini tamamladı.