Antalya’da düzenlenen ve 3 önemli uluslararası turnuvanın düzenlendiği Tekvando Festivali’ne Türkiye damgasını vurdu.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, 9 günlük süreçte çok başarılı bir organizasyona imza attıklarını söyledi. Başkan Şahin, "3 tane önemli uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptık. Hem organizasyon hem de sonuçlar bakımından başarılı olduk. Katılan ülkeler çok mutlu bir şekilde ayrıldılar ve bize teşekkürlerini sundular. Sporcularımız da olimpiyat oyunları yolunda önemli puanları hanelerine yazdırdılar. Özellikle Rukiye Yıldırım, iki organizasyonda da ilk sırayı alarak 20 tam puan kazanarak önemli bir başarıya imza attı." diye konuştu.

TAEKWONDO’DA TÜRKİYE RÜZGARI…

Antalya Belek’te geçtiğimiz günlerde düzenlenen 1. Avrupa Minikler Tekvando Şampiyonası’nın yanı sıra 2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları’na katılım yolunda puan veren 3. Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası ile 2. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası’nda mücadele eden Türk sporcular aldıkları sonuçlarla camiada sevince yolaçtı.

Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından ilk defa düzenlenen 1. Avrupa Minikler Tekvando Şampiyonası’nda 20 ülkeden 240 sporcu mücadele ederken Türkiye, 39 madalya ile en çok madalya kazanan ülke oldu. Türk sporcular, şampiyonayı 12 altın, 13 gümüş ve 14 bronz madalya ile tamamladı.

ETU tarafından düzenlenen ve Türkiye Tekvando Federasyonu’nun organize ettiği 3. Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası’nda yaklaşık 40 ülkeden 850 civarında sporcu mücadele etti. Olimpiyat oyunlarına katılım yolunda puan da veren şampiyonada ilk sırayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi elde etti. Yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde düzenlenen şampiyonada İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 4 altın, 5 gümüş ve 7 bronz madalya ile genel klasmanda birinci oldu. Almanya’nın BSV Friedrichshafen takımının ikinci olduğu şampiyonayı Rusya’nın Rostov-On-Don, SC "Grandmaster” takımın üçüncü sırada tamamladı.

Türkiye’nin ikinci kez ev sahipliği yaptığı Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası’nda ise yaklaşık 70 ülkeden 1200 sporcu mücadele etti. Dün akşam yapılan finallerle sona eren ve olimpiyat oyunlarına katılım yolunda önem arz eden turnuvada da Türk sporcular başarılı sonuçlarla dikkat çekti.

Türkiye, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde toplam 12 altın, 21 gümüş ve 36 bronz olmak üzere toplam 69 madalya kazandı. Poomse kategorisinde ise Türk sporcular, 22’si altın, 15’i gümüş ve 18’i bronz olmak üzere 55 madalya elde etti.