Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, siyasetin federasyonları üzerinde her zaman baskı kurduğunu pes diyecek hale geldiklerini söyledi.

Spor Genel Müdürlüğü (SGM) ile Bedensel Engelliler Spor Federasyonu arasında yaşayan gerginliğin basına yansımasının ardından Federasyon Başkanı Demirhan Şerefhan ilginç açıklamalarda bulundu. Şerefhan, son genel kurullarında spora siyaset girdiğini söyledi. Öncelikle mali genel kurul öncesi ve sonrasını ifade etmek gerektiğini söyleyen Şerefhan, "Mali genel kurul öncesi bizim bütçesel sıkıntılarımız vardı. Ben bunu her defasında dile getiriyorum. Ama maalesef genel müdürlük bu konuyu mali genel kurula bağlıyor." diyerek, şöyle devam etti:

"Mali genel kurulla pek fazla ilgisi olduğunu zannetmiyorum. 2012 yılında yapılan genel kurulla başlayan bir süreçtir bu. Federasyonumuz üzerinde her zaman bir baskı hissedilmiştir, her zaman bir yıldırma izlenimi oluşmuştur bende. Belki yanlış hissetmiş olabilirim. 2012 yılında yapılan seçimlerden önce bir siyasi parti milletvekillerinin dönemin bakanını, bakan yardımcısını ve genel müdürünü ziyaret ettiğini ve karşımda ki adayın desteklenmesi gerektiğini söylediğini biliyorum. Valiliklerin arandığını, valilikler kanalıyla spor il müdürlükleri aranarak kulüplere baskı yapıldığını biliyorum.

Ben bunları birebir yaşamış bir federasyon başkanıyım. Her yerde söylüyorum, o zamanki seçimi maalesef 'siyaset' kazanamadı sevgi kazandı diyorum. Ama rahat bırakmayacaklarını ben zaten biliyordum. Gerek muhalefet olsun, gerek spor genel müdürlüğü olsun, her daim şikâyet konuları ile federasyonumuzu hedef aldı. İki yıldır onlarca belki daha fazla federasyonumuza müfettişler geldi ve bütün hesaplarımız kontrol edildi."

Mali genel kurulda yaşananlara değinen Başkan Demirhan Şerefhan, mali genel kurula çok iyi hazırlandıklarının altını çizerek, "Hem idare ve hem de sportif olarak kendimizi başarılı buluyorduk. Biz kimseyi arayarak bizi ibra edin demedik. Alkışlanırız diye düşünüyorduk. Tamamen muhalefetin federasyonu seçime götürmek için yaptığı bir eylem neticesinde bir takım usulsüzlüklerden dolayı maalesef ibra olmadık. Düşünsenize özerk bir federasyonsunuz, babanızdan dahi para isteyemiyorsunuz ama her seferinde sıkıştığınızda genel müdürden randevu almaya uğraşıyorsunuz, bakandan randevu almaya uğraşıyorsunuz. Para istemeye gidiyorsunuz ancak kapılar yüzünüze kapanıyor. Şimdi sırası değil, ödenek açılmadı şu olmadı bu olmadı. Ama ben biliyorum hangi federasyona ödenek verdiklerini. Ben 97 yılından beri bu camianın içerisindeyim. Ha, beni tehdit edecekler? Bundan sonra daha fazla müfettiş gönderecekler. Yanlışımı bulmaya çalışacaklar. Farklı lekeler atmaya çalışacaklar ama sadece ve sadece kendilerini kurtarmaya çalışacaklar. Ama Allah izin verirse bu olmayacak. Çünkü biz elimizden geldiği sürece dürüst bir şekilde burayı yönetmeye çalıştık." şeklinde konuştu.

"BİZİM ÇALDIĞIMIZ, ÇIRPTIĞIMIZ, CEBİMİZE ATTIĞIMIZ USULSÜZ YAPTIĞIMIZ HERHANGİ BİR ŞEY YOK"

Önlerini göremedikleri ve ne zaman ödenek verileceğini bilmedikleri için tüm ligleri iptal ettiklerini vurgulayan Şerefhan, "Kaldı ki geçen yıldan 1 milyon 100 bin lira mali genel kurul iptal edildiği için verilmedi. Ben bunu sayın genel müdürümüze de söyledim. Bize ödenek aktarmıyorsunuz, sporcularımız ve kulüplerimiz mağdur, firmalar mağdur ayrıca icralar gelmeye başladı. Bana 'mali genel kurulda ibra edilmeyen federasyonlara prensip olarak ödenek çıkarmıyoruz' dedi." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Şimdi mali genel kurulda önceki dönemde oy kullananların hepsinin iptal edildiği duyumlarımız var. Kim aradı kim baskı yaptı bilemiyorum ama önceki delegelerin tamamı değiştirilmiş. Bu saatten sonra da bizim bu mali genel kurulda ibra edileceğimizi ben zannetmiyorum? Kamuoyu şunu bilsin bizim çaldığımız, çırptığımız, cebimize attığımız usulsüz yaptığımız herhangi bir şey yok. İbra edilmeyen mali genel kurulda da hiç kimse çıkıp diyemedi şunları çaldılar, zimmetine geçirdiler diyemediler. Kaldı ki devletin denetleme kurulumuza atadığı 3 tane denetleme kurulu üyesi var. Spor genel müdürlüğünün atadığı denetleme kurulu üyeleri sizi ibra ediyor raporların altına her şey düzgündür diye imzasını çakıyor, gel gelelim onları gönderen genel müdürlük size tavır alıyor.

İbra edileceğimize kesinlikle inanmıyorum. Çünkü dehşet bir baskı var. Delegeler aranıp aynen şu söyleniyor, 'muhalefeti destekleyin' deniliyor. Senelerdir uğraşıyorlar. Gönderemediler beni. Şimdi ellerine bu şekilde bir fırsat geçmişken bunu değerlendirmek istiyorlar. Ben 'biat' eden bir federasyon başkanı olmadım hiçbir zaman. Ben sporu spor için yaptım. Maalesef pes dedirtecek yere getiriyorlar. Zaten 5 aydır ödenek vermemek bir itibarsızlaştırma politikasıdır. Şimdi ise son seçimde bana destek verdiklerini söylüyorlar, tamamen küllüyen yalan. Keşke olmasaydı ama spora siyaset tamamen bulaşmış durumda."