Antalya Manavgat Belediyesi, yağlı güreşlerde başarılı olan güreşçileri cumhuriyet altını ve madalya ile ödüllendirdi.

Manavgat Belediyesi, hayatını kaybeden Manavgat Taşağıllı yağlı güreşçi pehlivan Hasan Kemal Kökçü adına güreş antrenmanı ve anma etkinliği düzenledi. Anma etkinliğine Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz, belediye meclisi üyeleri ve Taşağıl Muhtarı Ali Nail Arseven ve geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden pehlivan Hasan Kemal Kökçü'nün babası Mustafa Kökçü katıldı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, katıldıkları yağlı pehlivan güreşlerinde başaltı pehlivanı Oktay Sancak’a, Kemer güreşlerinde küçük orta büyük boy birincisi olan Bayram Aslantaş’a ve Manavgat Belediyesi güreşçisi İsa Yıldırım’a birer adet Cumhuriyet altını taktı.

Başarılı yağlı güreşçilere başarılan dileyen Sözen, “Başarılı sporcuları ödüllendirmeye devam edeceğiz. 20 Eylül'de tarihi Kırkpınar Güreşleri heyecanını Manavgat'ta yaşatacağız." dedi.

Anma etkinliğinde Manavgat Belediyesi adına güreşen ve 30 güreşte 28’inde birinci olan Ramazan ve Celal Çilinger kardeşler Taşağıllı güreşseverlerin ilgi odağı oldu.