Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, Beşiktaş'ın uluslararası arenada başarılı olmasını istediğini, Beşiktaş başarılı olursa da bunun ülke puanına katkı yapacağını, bu katkının da sezonu şampiyon tamamlayacak Galatasaray'a yarayacağını söyledi.

Başkan Yarsuvat, Galatasaray Lisesi'nde yapılan mart ayı divan kurulu toplantısının bitiminde medya mensuplarının sorularını cevapladı. Hafta sonu Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak derbinin sorulması üzerine Başkan Yarsuvat, şöyle cevap verdi:

"Ben sadece kendi oyuncularım ve kendi kulübümle ilgilenirim. Diğer takımların alacağı sonuçlar ve futbolcuları ile ilgilenmem. Beşiktaş bizi şu anda uluslararası arenada temsil ediyor, onların başarılı olmasını isterim. Beşiktaş'ın başarılı olması ülke puanının artması demek, ülke puanının artmasının benim takımıma faydası olacak. Çünkü sonuçta ipi göğüsleyecek olan takım biziz."

Galatasaray'ın Fenerbahçe ve İstanbul Başakşehir maçlarında sadece bir puan kazandığının hatırlatılması ve cumartesi günü oynanacak Kasımpaşa maçının sorulması üzerine Duygun Yarsuvat, "Puan kayıpları olabilir. İyi niyetle gidiyoruz. Mağlubiyeti düşünmüyoruz. Bu futbol herşey olabilir." diye cevapladı.

Öte yandan Fenerbahçe ile oynanan derbi maçtan sonra asansörde, 'Fenerbahçe yine yendi. Gelenek bozulmadı.' açıklamasıyla tepki çeken Başkan Yarsuvat, Beyaz TV'nin muhabirine "Asansörde beyanat verebilirim ancak" diye espiri yaptı.