Kayseri’de maç girişinde başkasına ait passolig kartını kullanan şahıslar polis tarafından yakalandı. Şahıslarla birlikte kart sahibi için yapılan adli işlemle 3 kişi, 1 yıl boyunca maçları seyredemeyecek.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, "30 Ağustos 2015 günü saat 19.00’da Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumu'nda oynanan Kayseri Erciyesspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor PTT 1. Lig müsabakasında Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından müsabakanın güvenli bir şekilde oynanıp tamamlanabilmesi için, planlanan emniyet tedbirleri, müsabaka öncesi, esnası ve sonrasında uygulanmıştır." denildi.

Uygulanan tedbirler sonucu hakkında da bilgi veren müdürlükten yapılan açıklamada, "Müsabaka için Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nce Kadir Has Stadyumu'nda müsabaka öncesinde görev alınmış, stadyum içerisinde ve çevresinde gerekli kontroller yapıldıktan sonra kapılar açılarak seyircilerin alımına başlanılmıştır. Müsabaka öncesi alınan tedbirler esnasında maçı izlemek için Batı alt tribününe turnikelerden giriş yapan Ö.K.T. ve E.H. isimli yaşı küçük şahıslar ile M.B. isimli şahsın turnike girişlerindeki resimlerinin farklı olduğunun anlaşılması üzerine şahısların yapılan kimlik kontrollerinde, passolig kartlarının kendilerine ait olmadığının, başkalarına ait passolig kartları ile stada giriş yaptıklarının tespit edilmesi üzerine 3 şahıs hakkında 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun 15. maddesinin 1. ve 4. fıkralarına göre adli işlem yapılarak, şahıslar 1 yıl boyunca seyirden menedilmiştir." ifadelerine yer verildi.