Ankara’nın Süper Lig temsilcileri Gençlerbirliği ve Osmanlıspor FK 4. hafta mücadelelerinde sahadan mağlubiyetle ayrılarak haftayı puansız kapattılar.

Milli maçlar nedeniyle lige verilen araya moralli giren Gençlerbirliği ve Osmanlıspor 4. hafta maçlarında sahadan mağlubiyetlerle ayrıldılar. Stuart Baxter ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına getirilen Mehmet Özdilek ile ilk maçına Bursaspor ile deplasmanda çıkan Gençlerbirliği sahadan 3-2 mağlubiyetle ayrıldı.

İlk iki maçından mağlubiyetle ayrılıp milli maç arasına Kasımpaşa galibiyetiyle giren kırmızı siyahlılar yani teknik adamları Mehmet Özdilek ile çıkış yakalama hedefiyle Bursaspor maçına çıktı. Bursaspor deplasmanında ortaya koyduğu oyun ile geçer not alamayan Başkent ekibi oynadığı dördüncü maçında üçüncü mağlubiyetini almış oldu. Bu sonuçla 3 puanda kalan Gençlerbirliği puanlamada 16. sırada yer aldı.

Önümüzdeki hafta ise ligin güçlü ekiplerinden Beşiktaş’ı ağırlayacak olan Gençlerbirliği bu maçın hazırlıklarına ise bugün başlayacak. Bu karşılaşmadan alınacak kötü bir sonucun ise 2 maçta alınan mağlubiyet sonrası Baxter ile yolların ayrıldığı Gençlerbirliği’nde takım içerisinde dengeleri nasıl değiştireceği merak konusu.

OSMANLISPOR FK, EVİNDE KONYA'YA BOYUN EĞDİ

Başkent’in bir diğer ekibi Osmanlıspor ise 4. haftada kendi sahasında karşılaştığı ve 1-0 öne geçtiği maçta Torku Konyaspor’a 2-1 mağlup olarak namağlup unvanını kaybetti.

Bu yıl Süper Lig'de mücadele edecek olan ve ilk üç haftada ortaya koyduğu mücadele ile spor camiasını şaşırtan Osmanlıspor mutlak galibiyet parolası ile çıktığı karşılaşmada öne geçmesine rağmen karşılaşmada 2-1 mağlup oldu.

Bu karşılaşmada Torku Konyaspor 10 kişi kalmasına rağmen Osmanlıspor, Torje’nin ayağından bir de penaltı atışından yararlanamayarak galip gelebileceği karşılaşmadan puansız ayrıldı. Bu sonuçla Osmanlıspor 5 puanla ligin 10. sırasında yer aldı.

Öte yandan Osmanlıspor haftanın açılış karşılaşmasında deplasmanda oynayacağı Mersin İdmanyurdu maçı hazırlıklarına ise ara vermeden başladı. Başkent ekibi Perşembe günü yapacağı son çalışmanın ardından Mersin’e gidecek.