Dünyanın en iyi sokak basketbolcularının katılacağı Red Bull King of The Rock'ın dünya finali 29 Ağustos’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek. Ankara’dan finale katılacak isimler için ise yarın eleme turu düzenlenecek.

2011 yılından bu yana Türkiye’de de elemeleri düzenlenen Red Bull King of The Rock’un Ankara elemeleri yarın saat 12.00’de açılacak kayıtlardan sonra 14.00’de başlayacak ve mücadeleler saat 21.00’e kadar devam edecek.

2014 yılı şampiyonu olan Türk sokak basketbolcusu Kıvanç Dinler’in çabaları ile bu seneki sokak basketbolu şampiyonası İstanbul’da organize edildi. Finallere giden yolda Ağustos ayı boyunca dört ilde Türkiye elemeleri gerçekleştirilmeye devam ediyor. 2 Ağustos’ta Bursa Kent Meydanı’nda başlayan elemeler, 8 Ağustos’ta İzmir Bostanlı Sahili’nden sonra yarında Ankara Anıtpark’ta yapılacak. Son olarak ise 16 Ağustos’ta İstanbul Bostancı basketbol sahalarında düzenlenecek.

İstanbul’un ev sahipliği avantajıyla bu dört ilde elemeleri kazanan kadın ve erkek toplam 8 basketbolcu, İstanbul’daki dünya finallerine doğrudan katılma hakkı kazanacak.

GÜÇLÜ OLAN AYAKTA KALIR

15 ile 35 yaş arası kadın ve erkeklerin katılabileceği turnuva, eleme usulüyle yapılıyor. Sertlik ve çabukluğun ön planda olduğu teke tek sokak basketbolu tek potalı olarak oynanıyor. Sporcular 5 dakika boyunca 15 saniyelik hücum süreleriyle potayı zorluyor. Her sayıdan sonra top rakibe geçiyor. Katılımcılar 5 faul yaptıkları an otomatik olarak eleniyorlar. Beraberlik durumunda iki dakikalık birinci uzatma ve bir dakikalık ikinci uzatma oynanıyor.

Skorun 11-0 olması durumunda ise süre tamamlanmasa bile önde olan taraf maçı kazanmış sayılıyor.
Mücadeleler sonunda sadece birer kişi kral ve kraliçe tacını giyerek King of The Rock ve Queen of The Rock unvanıyla büyük ödüle uzanıyor.