Basketbol Adamları Derneği'nin geleneksel olarak düzenlediği '10. Basketbol Oskarları' düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Tepekule Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene aralarında, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Coşkun'un da bulunduğu şu isimler katıldı; Karşıyaka Spor Kulübü Divan Başkanı Sadrettin İşçimenler, ASKF Başkanı Kadri Yatkın, İZVAK Başkanı Erdoğan Tözge, TÜFAD İzmir Şube Başkanı Dr. Şaban Acarbay, TÜRFAD İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala, Tofaşspor Kulübü Başkanı Efe Aydan, Basketbol Federasyon ve İl Temsilcisi Halil Öztürk.

Törende ayrıca, kulüp temsilcileri, basketbol adamları ve kalabalık davetli grubunun yanı sıra Amerika'da yaşayan eski basketbolcu ve antrenör, genç basketbolculara teşvik için adına burs ve ödül veren Erkan İçsel de törene özel olarak katıldı.

Törende konuşma yapan Basketbol Adamları Derneği Başkanı Avni Erboy, Basketbol Oskarları'nın Türkiye'de basketbol için verilen tek ve son derece de prestijli ödül olduğunu ifade ederek, kazananları bir kez daha kutladı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'da spor kenti olan özellikle son nyıllarda basketbolda büyük başarılar elde eden Karşıyaka'nın sporda büyük atılımlar yapacağını ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın TFF'deki kritik toplantı nedeniyle son anda katılamadığı ödül törenini Murat Ünlü sundu. Ödülleri Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar verdi. 10. Basketbol Oskarları alan isimler ise şöyle:

Onur Ödülü: Akif Çağatay Kılıç (Gençlik ve Spor Bakanı)
BAD özel ödülleri: Mehmet Baykan (Spor Genel Müdürü), Turgay Demirel (FİBA Avrupa Başkanı), Prof. Dr. Uğur Erdener (TMOK Başkanı), Aziz Yıldırım (Fenerbahçe Başkanı),
Jüri Özel Ödülü: Metin Yıldırım
Yılın Erkek Basketbol Takımı: Pınar Karşıyaka
Yılın Kadın Basketbol Takımı: Galatasaray Odeabank
Yılın Basketbolcusu: Sinan Güler (Galatasaray Liv Hospital)
Yılın Genç Basketbolcusu: Egemen Güven (Pınar Karşıyaka)
Yılın Basketbol Yöneticileri: Serkan Ergüven (Bostanlıspor Basketbol), Ahmet Ülker (Fenerbahçe Ülker), Celal Arısan (Türkiye Basketbol Federesyonu Genel Sekreteri)
Yılın Basketbol Antrenörü: Ufuk Sarıca (Pınar Karşıyaka)
Yılın Basketbol Yazarı: Mert Erboy (Habertürk Egeli Basketbol Yazarı)
Yılın Basketbol TV Programı: Hücum Faul (Ulusal Kanal)
Yılın Basketbol İnternet Sitesi: Basketfaul.com
Yılın Basketbol Sponsorları: Köfteci Ramiz, Türk Hava Yolları
Spora katkı ödülleri:
Ahmet Diker (Spor Adamı, Karşıyaka Spor Kulübü eski asbaşkanı), Aydın Atar (Gazeteci), Ali Osman Tatlısu (Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü), Ayhan Özgümüş (Türkiye Basketbol Federesyonu Ligler Koordinatörü), A.Selçuk Sert (Denizspor Başkanı, İZVAK eski asbaşkanı), Bülent Ulukan (Gazeteci), Faruk Gönen (Basketbol Adamı), Muzaffer Tuğsavul (Migros Ege Bölge Koordinatörü), Ufuk Merde (Spor Adamı, Akhisarspor eski asbaşkanı), Yılmaz Coşkun (Gazeteci).