Gaziantep Güney Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Emine Nakıboğlu Koleji, okullar arası basketbol müsabakalarının final maçında Sanko Koleji’ni 28-27 yenerek küçük erkekler kategorisinde namağlup şampiyon oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği müsabakalar Şehitkamil Atatürk Kültür ve Spor Merkezi’nde yapıldı. Emine Nakıboğlu Koleji ile Sanko Koleji arasında geçen final maçının son periyodu tam bir heyecan fırtınasına sahne oldu. Kazananın Gaziantep ilini temsil edeceği müsabakanın nefesleri kesen son anlarında daha az hata yapan Emine Nakıboğlu Koleji, 1 sayılık avantajla sahadan 28-27 galip ayrıldı. Bu sonuçla birincilik ipini göğüsleyen Emine Nakıboğlu Koleji basketbol takımı, Gaziantep’i bölge şampiyonasında temsil etmeye hak kazandı.

Karşılaşmanın ardından konuşan Emine Nakıboğlu Koleji Beden Eğitimi öğretmeni Mustafa Gündoğan çok keyifli bir maçı geride bıraktıklarını belirterek kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Oyuncularına performanslarından dolayı teşekkür eden Gündoğan "Çok önemli bir galibiyet aldık. Bu yıl yoğun antrenman programı, disiplinli çalışma ve öğrencilerimizin istekli olmaları sonucunda Gaziantep birincisi olduk. Hedefimiz bölge müsabakalarında ilimizi en iyi şekilde temsil etmek." diye konuştu.

Spor başarılarına bir yenisi daha eklediklerini ifade eden Emine Nakıboğlu Koleji Müdürü Yaşar Turna, “Emine Nakıboğlu Koleji olarak öğrencilerimizin ders başarılarının yanında sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da başarılı olmaları için her türlü imkanı sunma gayretindeyiz. Alınan bu netice de bunun bir göstergesi. Bütün maçlarını kazanarak şampiyon olan basketbol takımımıza bölge şampiyonasında başarılar diliyorum.” dedi.