Bu yıl 654.'sü gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde altın kemerin sahibi olan Orhan Okulu memleketi Antalya’da çiçeklerle karşılandı. Şehirde yüzlerce arabayla tur attırılan başpehlivan için memleketinde özel bir tören düzenlendi. Kırkpınar Başpehlinavı Orhan Okulu’nun eşi Ayfer Okulu, “Babası kızıma altın kemeri getireceği sözünü vermişti.” dedi.

Her yıl Edirne’de düzenlenen ve bu yıl 654.'sü gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri önceki gün tamamlandı. Başpehlivanlık final müsabakası iki Antalyalı pehlivanın mücadelesine sahne olmuş, iki pehlivan arasındaki 30 dakikalık normal süre ve ardından yapılan 5 dakikalık puanlamada yenişme olmayınca altın puan uygulamasına geçilmiş ve bu sürede Osman Aynur'u yenen Orhan Okulu, 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı olmuştu.

YÜZLERCE ARAÇLA KONVOY

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin sporcusu olan başpehlivan Orhan Okulu için Antalya’da görkemli bir karşılama töreni düzenlendi. Antalya’nın girişinde karşılanan Okulu, yüzerce araçla şehir turu attırıldı. Antalyalıların kucak açtığı başpehlivana ilginin yoğun olması dikkat çekti. Sirenler eşliğinde Muratpaşa Belediyesi önüne getirilen başpehlivan Okulu için burada da özel bir tören düzenlendi.

ŞEHİT HABERLERİNDEN DOLAYI KUTLAMALAR İPTAL EDİLDİ

Orhan Okulu için düzenlenen törende konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yerel olmadan evrensel olunamayacağını, insanların kendi elindeki kıymetlerin değerinin bilinmesi gerektiğini söyledi. Yağlı güreşlerin UNESCO kültür mirasına Anadolu insanının hediye ettiği en önemli değer olduğunu hatırlatan Başkan Uysal, “Burada saygı sevgi usta çırak ilişkisi var. Rakibe ve yaptığın işe saygı var. Çok değerli ve bize has bir spor. Biz nasıl jimnastik, hentbolu destekliyorsak ata sporumuz bize özgü olan bu değerli sporumuza da destek veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Uysal, bugün düzenlenen törende eğlenmek istediklerini ancak ülkede yaşanan elim olaylardan dolayı kutlama yapmayacaklarını ifade etti. Uysal, bu kapsamda konser, gösteri ve birçok eğlencenin iptal olduğunu duyurdu.

‘BABASI KIZIMA ALTIN KEMERİ GETİRECEĞİ SÖZÜNÜ VERMİŞTİ’

Antalya’da düzenlenen törene Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu’nun eşi Ayfer ve 5 aylık kızı Zeynep Okulu da katıldı. Eşinin altın kemeri almasından dolayı gururlu ve tarif edilemez duygular içinde olduğunu belirten Ayfer Okulu, şunları söyledi: “Babası kızımıza altın kemeri getireceği sözünü vermişti. Sürekli kamptaydı, antrenmanları vardı. Bizi çok fazla gördüğü de yoktu, genelde kamptaydı.”

Altın kemerin sahibi başpehlivan Orhan Okulu ise çok mutlu olduğunu, bu başarıyı Başkan Ümit Uysal’e ve tüm Antalyalılara armağan ettiğini söyledi.

BİRİNCİLER MURATPAŞA’DA

Öte yandan Kırkpınar’da dereceye giren başaltı birincisi Sinan Kaya, başaltı ikincisi Serkan Serttürk ve küçük orta küçük boyda birinci olan Kürşat Şevki Korkmaz da sahneye davet edildi. Başpehlivan Okulu’ya 100 bin, diğer derecelerde birinci olan pehlivanlara ise 25'er bin lira ödül takdim edildi.