Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu, Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına düzenlenen Kurtdereli Yağlı Güreşleri’nde de başpehlivan oldu.
Balıkesir’in Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen 35. Geleneksel Kurtdereli Güreşleri’nde 67 başpehlivan arasından finalde, 2014 Kurtdereli Başpehlivanı İsmail Balaban’ı yenen 2015 Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu, burada da birincilik kürsüsüne çıktı. 66’sı başpehlivan olmak üzere binin üzerinde pehlivanın mücadele ettiği güreşlere, efsane pehlivanlar Ahmet Taşçı ve Saffet Kayalı ve çok sayıda güreşsever katıldı. Okulu, Kırkpınar’ın ardından Alanya’da düzenlenen 11. Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde de birinci olmuştu.
Efsane güreşçiler Ahmet Taşcı ve Saffet Kayalı geleneklere uygun olarak birbirlerine meydan okudu. İkili centilmenlik çerçevesinde gerçekleştirdiği müsabakada berabere kaldı. Finalde 2014 Kurtdere Başpehlivanı İsmail Balaban, 2015 Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu ile karşılaştı. Normal süresi beraberlikle sonuçlanan final müsabakasında Muratpaşa Belediyesi pehlivanı Orhan Okulu, Konyaaltı Belediyesi pehlivanı İsmail Balaban’ı puanlamayla yenerek Kurtdereli’de de birincilik kürsüsüne çıktı.
Öte yandan güreşlerde, küçük orta büyük boyda Muratpaşa Belediyesi pehlivanı Kürşat Korkmaz’da birinci oldu.