654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık çeyrek final güreşleri kıran kırana devam ederken, 30 dakikalık normal sürede pehlivanlar yenişemezken puanlamada rakibini ilk alt eden ise Serhat Balcı oldu

Edirne Sarayiçi Güreş Sahası'nda devam eden Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde sonucu en çok merak edilen başpehlivanlık güreşlerinde çeyrek final müsabakalarında rakibini ilk alt eden ve adını yarı finale yazdıran isim Serhat Balcı oldu.

Çeyrek finalin 4 müsabakasında da pehlivanlar 30 dakikalık normal sürede yenişemezken sonuçları ise puanlama süresi belirledi. 5 dakikalık puanlama süresinde de sonuç alınamazken altın puan uygulamasında ilk kazanan ise Serhat Balcı oldu.

Bu arada 30 dakikalık normal sürede Fatih Atlı ile Orhan Okulu eşleşmesinde mücadele oldukça gergin geçti. Sert elenseler ve tırpanların görüldüğü mücadelede meydan hakemi daha müsabakanın başında iki pehlivana da ihtar verdi. Ardından ise Kule Hakem Heyeti Fatih Atlı'ya pasif güreşi nedeniyle ihtar verdiğini de anons ettirdi.

Kırkpınar'da çeyrek eşleşmeleri şöyle olmuştu: İsmail Koç - Serhat Balcı, İsmail Balaban - Recep Kara, Osman Aynur - Abdullah Güngör ve Fatih Atlı - Orhan Okulu.