Olimpiyat sporcularımız Yasemin Adar, Buse Tosun, Hafize Şahin ve Bediha Gün olimpiyata sayılı günler kala çalışmalarını sıklaştırmaya başladı.
Madrid’e farklı ülkelerden gelen hem olimpiyat hem de güreşçiler ile ortak kamp yapan milli güreşçilerimiz olimpiyat öncesi hem tecrübe kazanıyorlar hem de rakiplerini yakından tanıma fırsatı yakalıyor.
Rakipleriyle ortak çalışıyorlar
Olimpiyat yılında inanılmaz bir çıkış yapan Bayan Güreş Milli Takımı, 6 kotanın 5’ini alarak bir ilke imza attı. Kısa sürede büyük başarı sağlayan güreşçilerimizi yoğun bir çalışma içerisine sokan Türkiye Güreş Federasyonu, dört ay gibi kısa bir sürede çeşitli ülkelerde hem ikili kamplar hem de uluslararası güreş turnuvalarına katılmalarını sağladı. Böylece Bayan Güreş Milli Takımı bu kamplar uluslararası arenadaki şampiyonalarda hem rakiplerini tanıdı hem de tecrübelerini paylaşma imkanı yakaladı.
Son Kamp Türkiye’de
Olimpiyat sporcularımız son yurt dışı durağı İspanya oldu. 11-16 Temmuz tarihleri arasında Madrid kentinde kampa başlayan kızlarımız, 42 ülkeden gelen 130 güreşçi ile birlikte ortak çalışmalarını sürdürüyor. Son yurt dışı kampını burada tamamlayacak olan milliler, 17 Temmuz’da Türkiye’ye dönecek. Daha sonra olimpiyat öncesi son kamplarına 23 Temmuz - 10 Ağustos tarihleri arasında Edirne TOHM merkezinde girecek.