A Bayan Milli Voleybol Takımı Belçika’da yaşayan Türklerle kahvaltıda buluştu.

A Bayan Milli Voleybol Takımı, Türkiye Cumhuriyeti'nin Anvers Başkonsolosluğu’nun organize ettiği kahvaltıya katıldı. Etkinlik Anvers Başkonsolosluğu’nun bahçesinde düzenlendi.

Kahvaltıya Anvers Başkonsolosu Mustafa Kemalettin Eruygur, Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkan Vekili Mustafa Ekşi’nin yanı sıra Belçika’da görev yapan Türk milletvekilleri, belediye başkan yardımcıları, sivil toplum örgütleri yöneticileri, Türk dernekleri başkanları, öğretmenler ve aileleri katıldılar.

A Bayan Voleybol Milli Takımı ile beraber güzel bir vakit geçiren davetliler, 26 Eylül - 4 Ekim tarihleri arasında Belçika’da düzenlenecek Avrupa şampiyonası hakkında bilgi aldılar. Milli takım ile birlikte kahvaltı yapan çocuklar beraber voleybol oynama imkanı da buldular.

TVF Başkan Vekili Mustafa Ekşi, etkinlik sonunda Anvers Başkonsolosu Mustafa Kemalettin Eruygur ve Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy’a birer teşekkür plaketi takdim etti.

Belçika Voleybol Federasyonu ise konsolosluk bahçesinde bir stand açarak 2015 CEV Dela Avrupa Voleybol Şampiyonası'nın tanıtımını yaptı.

AÇILIŞ MAÇI 26 EYLÜL'DE AZERBAYCAN İLE

A Bayan Voleybol Milli Takımı'nın mücadele edeceği 2015 CEV Bayanlar Dela Avrupa Şampiyonası'na ay yıldızlı ekip 26 Eylül Cumartesi günü saat 21.30'da Azerbaycan ile oynayacağı maçla başlayacak.

A Bayan Voleybol Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası’nın ilk turunda Belçika’nın Antwerp kentinin ev sahipliği yapacağı B Grubu’nda yer alacak. Tek devreli lig usulüne göre oynanacak grup maçlarının ardından gruplarını lider olarak tamamlayan takımlar direkt olarak 1 Ekim’de oynanacak çeyrek finallere yükselecek.

Gruplarını ikinci ve üçüncü sırada bitiren takımlar ise çeyrek finale yükselebilmek için 30 Eylül’de play off turunda karşı karşıya gelecek.

Turnuvada yarı final ve final karşılaşmaları ise 3-4 Ekim tarihlerinde oynanacak.

Azerbaycan, Belçika ve Macaristan ile mücadele edecek A Bayan Voleybol Milli Takımı'nın maç programı ise şu şekilde:

26 Eylül Cumartesi
21.30 Türkiye – Azerbaycan

27 Eylül Pazar
20.00 Türkiye – Macaristan

28 Eylül Pazartesi
21.00 Türkiye – Belçika