Bayanlar Süper Ligi’nin 11’inci haftasında Yenimahalle Belediyesi Kadın Hentbol Takımı, evinde Trabzon ekibi Zağnos Spor Kulübü’nü ağırladı. Ligin güçlü iki rakibinin karşı karşıya geldiği maç, kıran kırana mücadelelere sahne olsa da lider Yenimahalle, rakibini 32-24’lük skorla geçerek, hanesine 2 puan daha yazdırdı ve zirvedeki yerini sağlama aldı.

Türkiye Hentbol Federasyonu Spor Salonu’nda gerçekleşen karşılaşmada, Yenimahalle Belediyesi başkan yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal ve Yaşar Neslihanoğlu da her zaman olduğu gibi yine tribündeki yerlerini alarak takımlarına destek verdi.

İLK YARININ YILDIZI KAPTAN YELİZ

Maça Tatalovic, Tankaskaya, Esra, Yeliz, Chumak, Dimitroviç, Lenche 7’lisiyle başlayan Başkent ekibi, ilk yarıda istediği oyunu sahaya koyamadı. Başa baş geçen mücadelede Yenimahalle Belediyesi’nin başarılı kaptanı Yeliz, sahanın her köşesinde ter dökerek adeta takımını sırtladı. Yeliz’in takımı ateşlemesiyle Başkent ekibi, ilk yarıyı 13-11 önde kapattı.

KALE ÖNÜNDE ETTEN DUVAR

İkinci yarıda her iki takım da karşılıklı ataklarla oyuna hakimiyet kurmaya çalıştı. Yenimahalle’nin genç yıldızı Sıla’nın oyuna girmesiyle sayı farkı Başkent ekibi lehine hızla açıldı. Yeliz ve İlke ikilisi savunmadaki başarılı performanslarıyla kale önüne adeta etten duvar örerken, kaleci Tatalovic’in mükemmel kurtarışları da Yenimahalle’yi galibiyete taşıdı.

Karşılaşmada Yeliz, Dimitroviç ve Tankaskaya 6’şar golle maçın en skorer isimleri olurken, Sıla da ortaya koyduğu performansla geleceğin yıldız oyuncularından biri olacağını gösterdi. 32-24 sonuçlanan karşılaşma ile Yenimahalle, puanını 21’e yükselterek zirvedeki yerini sağlama aldı.