Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu (TBSF) Başkanı Şahin Kömürcü, Celalettin Tekşen Stadında düzenlenen, "Bayanlar Türkiye Ragbi Şampiyonası"nın açılışında yaptığı konuşmada, amaçlarının rabgi sporunu yaymak olduğunu söyledi.
     Hedeflerinin ragbiyi Ankara, İzmir ve İstanbul'un dışına çıkartmak olduğunu belirten Kömürcü, şunları kaydetti:
     "Bütün hedefimiz olimpiyat kotasını yakalamak. Burayı seçmemizin bir diğer amacı da Doğu ve Güneydoğu illerimizde bu sporu yaymak. Bütün çabamız özellikle bayanlarda 2016 olimpiyatlarına katılabilmek. 2 yıllık ve 4 yıllık planlarımız bu yönde. Milli takım antrenörünün raporuna göre bayanlar ragbide daha başarılı. İzleyip göreceğiz hep beraber. Pazarcık'ta ragbiye bu kadar ilgi olacağını tahmin etmemiştik. Burada olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum."
     Kömürcü, şampiyonanın sonucunda milli takıma oyuncu seçileceğini, 27-28 Mayıs'ta Slovakya'da yapılacak şampiyonaya gideceklerini belirtti.
     Pazarcık Kaymakamı ve TBSF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sarıkaya ise Türkiye'de ragbi sporunun gelişmesinde ve olimpiyatlara katılımın sağlanmasında oyunculara büyük görevler düştüğünü dile getirdi.
     Bilinmeyen bir sporun neden Pazarcık'ta düzenlendiğine ilişkin soruların geldiğini anlatan Sarıkaya, şöyle konuştu:
     "Pazarcık'ın her platformda öne çıkması için çabalıyorum. Pazarcık'ın Türkiye'deki bir takım çevreler tarafından olumsuz algısının yanlış olduğunu belirtmek istiyorum. İlçemiz, her anlamda görev yapılabilir ve yaşanabilir çağdaş bir yerdir. Her türlü etkinliğe kucak açan ve spor sever bir ilçe olduğunu ön plana çıkarmaya arzu ediyorduk, bunu da başardığımızı düşünüyorum."
     Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara da ragbi sporunun Doğu ve Güneydoğu'da da yapılacağını ispatlamış olduklarını ifade etti.
    
     -8 takım katıldı-
    
     8 takımın mücadele ettiği şampiyona takımların çekişmeli mücadelesiyle başladı.
     Vatandaşların ilgi gösterdiği şampiyonada ilk karşılaşma Hacettepe Üniversitesi ile Samsun 1919 Mayıs Spor arasında yapıldı. Samsun 1919 Spor, Hacettepe Üniversitesi'ni 30-0 yendi.