Alman futbolunun efsane isimlerinden Franz Beckenbauer, 2006 Dünya Kupası finallerine ev sahipliği yapabilmek için Almanya'nın rüşvetle oy satın aldığına dair ortaya atılan iddialar hakkında açıklama yaptı.

Dönemin Dünya Kupası Organizyon Komitesi (OK) Başkanı Franz Beckenbauer, menajeri aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada başvuru sırasında hata yaptığını itiraf etti. "FIFA'dan parasal yardımı alabilmek için, FIFA'nın finans komisyonundan gelen ve bugünün şartlarına göre reddedilecek olan avans talebini kabul etmiştik." diyen 70 yaşındaki Beckenbauer, söz konusu hatanın sorumluluğunu OK başkanı olarak üstlendiğini ifade etti.

Almanya Futbol Federasyonu'nun (DFB), iddiaların aydınlatılması amacıyla kurduğu araştırma komisyonuna önceki gün Münih'te ifade verdiğini belirten Beckenbauer, 2006 Dünya Kupası finallerini Almanya'ya getirebilmek için herhangi bir oy satın alma olmadığını sözlerine ekledi. Beckenbauer, DFB eski başkanı Theo Zwanziger'i de eleştirdi. Zwanziger, Almanya'nın, 2006 Dünya Kupası'nın ev sahipliği adaylığı sürecinde rüşvet verdiğini ve rüşvet vermek için de ortada siyah kasanın mevcut olduğunu ileri sürmüştü. Ancak, Beckenbauer "Üçüncü kişilerin açıklamalarını yer yer inanılmaz buluyorum." diyerek tepkisini ortaya koydu.

Der Spiegel dergisi tarafından ortaya atılan iddiaya göre Beckenbauer, FIFA Başkanı Joseph Blatter ile 2002 yılında, 2006 Dünya Kupası'na Almanya'nın ev sahipliği yapması için 6,7 milyon Euro karşılığında anlaştığı iddia edilmişti. DFB'nin şimdiki Başkanı Wolfgang Niersbach, dönemin Adidas CEO'su Robert Louis-Dreyfus tarafından temin edilen bu miktarın, FIFA'dan alınacak 170 milyon Euro'yu garantilemek içn ödendiğini savunmuştu.

Öte yandan, Niersbach, ifade vermek için Alman Parlamentosu Spor Komitesi tarafından önümüzdeki günlerde Berlin'e çağırılması bekleniyor.