Bursa'da binlerce öğrencinin katılımıyla düzenlenen spor şenliğinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, eline aldığı mikrofanla coşkulu kalabalığa Bursaspor tezahüratı yaptırdı. Şenlikte sahne alan bisikletli gençlerin gösterisi ise adeta nefes kesti.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait Nilüfer Spor Salonu’nda yapılan şenliklere, ilçe genelindeki okullardan yaklaşık 15 bin öğrenci katıldı. Büyükşehir Belediye Bandosu’nun marşlarıyla renklenen şenlik, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Salonda öğrencilere seslenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuşmasından önce eline mikrofonu alarak binlerce öğrenciye Bursaspor tezahüratı yaptırdı. Altepe, öğrencilere 'Şampiyon Bursaspor', 'En büyük Bursa', 'Yeşil-Beyaz' diye tezahürat yaptırdı. Öğrenciler ise hep bir ağızdan 'Şampiyon Bursaspor' şeklinde tezahürat yaptı.

Altepe, gerekli alt yapıyı oluşturarak Bursa’yı sporda uluslararası başarılara hazırlamak istediklerini ifade etti. Geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediyespor Bayan Voleybol Takımı’nın mücadele ettiği ligde Avrupa şampiyonu olduğunu, Bursaspor’un da lig şampiyonluğu bulunduğunu hatırlatan Başkan Altepe, Bursa’yı benzer ve daha büyük başarılara hazırlamak için spora ve sporcuya yatırım yaptıklarını söyledi. Gençlere kendilerini en güzel şekilde yetiştirmeleri çağrısında bulunan Başkan Altepe, "Bizler büyükler olarak tüm imkanlarımızla yanınızdayız. Türkiye ve Bursa’nın hedefleri var. Bursa, inşallah sporda lokomotif olacak. Onun için size, spora ve sporcuya yatırım yapıyoruz." dedi.

AKROBASİ GÖSTERİLERİ NEFESLERİ KESTİ

Nilüferli öğrencilerin Başkan Altepe ve protokol üyelerine çiçek verdiği program, şampiyonluk havasında coşkulu görüntülerin yaşanmasına sahne oldu. Şenlikler çerçevesinde Büyükşehir Belediyespor Jimnastik, Kay Kay ve Bisiklet Akrobasi ve Karizma gösteri grupları sergiledikleri birbirinden zor akrobasi hareketleriyle öğrencileri coşturdu.

Şenlikler çerçevesinde ‘Yeşil Timsahlar’ ile ‘İpekböceği’ grupları arasında fizik ve zeka oyunları da yapıldı. Program, yarışmalara katılan öğrencilere madalyalarının verilmesiyle sona erdi. Özellikle bisikletli gençlerin yaptığı gösteriler nefes kesti.