GAZİANTEP (AA) - Spor Toto Süper Ligi'nin 29. haftasında Gençlerbirliği'ne 3-0 yenilen Gaziantepspor'un teknik direktörü Okan Buruk, maç sırasında yapmamaları gereken hatalar yaptıklarını söyledi.

Buruk, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maça çok iyi başladıklarını ve ilk 45 dakika maçın tek hakimi olduklarını belirtti.

Bu dakikalarda çok sayıda pozisyona girip çok gol kaçırdıklarını anlatan Buruk, "Maçın ilk dakikasından itibaren çok rahat kazanabileceğimiz bir maç götürüyorduk ama 61. dakikadan sonra işler değişti" dedi.

İlk golden sonra biraz konsantrasyon bozukluğu yaşadıklarını ifade eden Buruk, 2. golden sonra da tam anlamıyla maçtan koptuklarını kaydetti.

Gençlerbirliği'nin usta ayakları olduğunu dile getiren Buruk, şöyle konuştu:

"Biz yapmamamız gereken hatalar yaptık. Karşınızda da usta ayaklar varsa bu hataların cezasını kesiyor. Nitekim öyle oldu. Daha baskılı ve daha istekli olmamız lazım. Hatalarımızı arkadaşlarımızla konuşacağız. Kendi adımıza yapmamız gerekenler var. Onları yapabilirsek kalan haftalarda daha iyi olabiliriz."

-Gençlerbirliği cephesi

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise ligin orta sıralarıyla farkı açtıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Maçtan ziyade kendilerine destek olmak üzere tribünde yerini alan tek taraftarın kendisini duygulandırdığını belirten Bakkal, "Tribünde bizi destekleyen tek kişi vardı. Ona çok teşekkür ediyorum. Takım da maçtan sonra güzel bir jest yapıp o taraftarın yanına gidip forma hediye etti. Böyle yüreği temiz, sadece takımı desteklemeye gelen taraftara ihtiyaç var" diye konuştu.

Maçın ilk yarısında fazla baskı yediklerini anlatan Bakkal, ikinci yarı itibariyle oyun anlayışını değiştirip oyunu kendi lehlerine çevirdiklerini vurguladı.

Haklı bir galibiyet elde ettiklerini ifade eden Bakkal, takım bütünlüğü ve savunması anlamında güzel işler ortaya koyduklarını kaydetti.

Bakkal, iyi oynayıp kazandıklarını ve göreve geldiği günden beri 5. önemli galibiyeti hanelerine yazdırdıklarına işaret ederek şöyle konuştu:

"Ben göreve geldiğimde bu takımın hedefi ligde kalmaktı ama şimdi 7'inciliğe oynamak istiyoruz. İyi oynayan ve bizi mahcup etmeyen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Güzel oynadık. Gaziantepspor'a bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim. Bu takımın bendeki yeri ayrı. Neticede kentin ekmeğini yedik. Gaziantepspor'a gönül vermiş herkese saygılarımı sunuyorum."