2024 Yaz Olimpiyatları sebebiyle Berlin ile Hamburg arasında başlayarak yarış hızlanıyor.

Berlin, 2024 Yaz Olimpiyatları’na Almanya adına ev sahibi olmaya aday kent yarışını göğüslemek için seferber oldu. Eyalet Hükümeti’nin senatörleri, müsteşarları halkın “Evet, olimpiyatları istiyoruz” oylamasına katılarak olumlu yönde oy kullanmaları için çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Yaz Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmak üzere İtalya (Roma), Amerika (Boston) ile Almanya’nın (Berlin veya Hamburg) başvurduğunu duyurdu. Olimpiyat için başvurular 15 Eylül’e kadar devam edecek. Olimpiyatların düzenleneceği ülke ise 2017 yazında bir oylama ile belirlenecek. Yarışa Almanya’nın hangi kentle katılacağı 21 Mart’ta açıklanacak. Alman Olimpiyat Komitesi (DOSB) bu tarihte Berlin ile Hamburg arasında bir karar verecek.

Federal Hükümet Alman Olimpiyat Komitesi’ni destekliyor. Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere “Söz konusu olan, Almanya’nın adaylığıdır. Berlin mi aday olur, Hamburg mu, bu o kadar önemli değil.” dedi. Berlin’in ev sahipliğine aday olmasına, vergi gelirlerinin heba edileceği gerekçesiyle karşı çıkanlar da var.