Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 16. haftasında oynanan Beşiktaş - Galatasaray derbisinde Galatasaray, Felipe Melo ve Burak Yılmaz'ın golleriyle sonuca gitti: 2-0. Beşiktaş, 62. dakikada Veli Kavlak'ın kırmızı kart görmesiyle mücadeleyi 10 kişi tamamlamak zorunda kaldı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve hakem Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı maçta Galatasaray 50. dakikada Felipe Melo ve 90+5. dakikada da Burak Yılmaz'ın attığı gollerle maçı 2-0 kazanırken sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. 64. dakikada Galatasaray'dan Selçuk İnan'ın, 69. dakikada da Gökhan Töre'nin şutunda top 90 denilen çataldan oyun alanına döndü.

Bu sonuçla Beşiktaş 35 puanda kalırken liderliği de Fenerbahçe'ye kaptırdı. Galatasaray ise puanını 35 yaparken averajla 3. sırada kaldı.

50. dakikada derbide Galatasaray öne geçti. Bu dakikada Emre Çolak'ın kullandığı köşe atışında Demba Ba, tehlikeyi ön direkte uzaklaştırdı. Açılan topu önünde bulan Sabri ortasını yaptı. Altıpasta topla buluşan Felipe Melo, yakın mesafeden topu filelere gönderdi. 0-1.

51. dakikada Beşiktaş etkili geldi. Bu dakikada Gökhan Töre'nin sağdan yaptığı ortada en arka direkte topu önünde bulan Oğuzhan Özyakup'un vuruşu yandan auta çıktı.

53. dakikada Jose Sosa'nın direk kaleye kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak kaleci Muslera'nın ellerinde kaldı.

62. dakikada Beşiktaş'ta Veli Kavlak, kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Felipe Melo'ya yapılan faul sonrasında sahanın içi karıştı. Sonrasında yaşanan olaylarda Veli Kavlak, Sneijder'in yüzüne doğru eliyle yapmış olduğu temas sonucunda kırmızı kart gördü.

64. dakikada Galatasaray etkili geldi. Bu dakikada Emre Çolak'ın pasında topla buluşan Selçuk İnan, kaleci Tolga Zengin'in önde olduğunu görünce aşırtma bir vuruş yaptı. Kaleci Tolga, son anda uzanarak topa dokundu. Meşin yuvarlak üst direğe çarparak kornere çıktı.

67. dakikada Gökhan Töre, kendi çabaları ile cezasahasına kadar yaklaştıktan sonra vuruşunu yaptı. Savunmada Semih Kaya'ya çarpan top üst direkten oyun alanına geri döndü.

75. dakikada Kerim Frei'nin pasında topla buluşan Roman Motta'nın sert şutunu kaleci Muslera çeldi.

90. dakikada Galatasaray etkili geldi. Bu dakikada Bruma'nın pasında sol çaprazda topla buluşan Olcan Adın'ın vuruşunu kaleci Tolga Zengin çıkardı.

90+5. dakikada Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada Oğuzhan Özyakup'un ikili mücadelede kaptırdığı topu Emre Çolak, Burak Yılmaz'a çıkardı. Golcü oyuncu, kendi yarı alanından kaptığı topla hızla cezaalanı içine girdikten sonra vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak kalecinin yanından ağlarla buluştu. 0-2.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca derbi Galatasaray'ın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.