Beşiktaş Kulübü, PTT Birinci Lig ekiplerinden Adanaspor ile iyi niyet protokülü anlaşması yaptı.

Antalya'daki Gloria Sports Arena'da gerçekleştirilen imza törenine; Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman, yöneticilerden Deniz Atalay ve Ahmet Ürkmezgil ile birlikte Adanaspor Kulübü Başkanı Bayram Akgül katıldı.

Yapılan iyi niyet anlaşmasının detayları hakkında açıklamalarda bulunan Beşiktaş Başkan Fikret Orman, "Endüstriyel futbolda başarıya ulaşmak için çeşitli alanlarda ortak çalışmalar yapmak gerekiyor. Beşiktaş olarak Avrupa’da bir kupa kazanmayı hedefliyoruz. Yabancı kuralı, UEFA’nın finansal fair-play kurallarının her geçen gün ağırlaşması bizi bir kardeş kulüp edinme noktasına taşımıştır. Bu konuda epey bir zamandır çalışmalar yürütüyorduk. Altyapımızdan yetişen oyuncular ve izleme ekibimizin getirdiği oyuncular A Takımımızın seviyesinde olamadığı için ortaya sorunlar çıkıyor. Bu sorunların çözümü hususunda çalışıyoruz." dedi.

Adanaspor ile aralarında işbirliğinin önemli bir sinerji oluşturacağını kaydeden Başkan Orman, "Adanaspor büyük bir camia. Adana, Türkiye’nin önemli illerinden biri. Bu işbirliğinin önemli bir sinerji doğuracağına inanıyorum." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beraber çalışmanın iki camiaya da fayda sağlayacağını düşünüyorum. Adanaspor Başkanı Bayram Akgül fikirlerimizi benimsedi. Sistemin nasıl çalışacağı konusunda zamana ihtiyacımız olduğunu görüyoruz. Kamuoyunun yaptığımız çalışmaları bilmesinde bir sakınca yok. İyi niyet protokolü imzalayarak bundan sonra yapacağımız çalışmalar hakkında yol haritası belirleyeceğiz. Adanaspor Kulübü'nden hisse alacağız. Büyük hissedar olmayacağız. Eski futbolcumuz Gökhan Keskin projede yer alacak. Teknik alt yapıyı oluşturacak. Türkiye Futbol Federasyonu’nun düzenlemeleri değiştikten sonra hızlanacağız. Bayram Akgül’e bize güvendiği için teşekkür ediyoruz."

Adanaspor ile karşılıklı menfaata dayanan bir işbirliği yaptıklarını kaydeden Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman, "Yatırım yapmak hükmetmek değildir. Ortak menfaatlerimiz olacak. İlgilendiğimiz genç oyuncularla Adanaspor da mutabık olursa, ortak sermaye koyup Adanaspor’da oynatacağız. Pilot takım değil kardeş takım edineceğiz. Yurt dışından bir kulüple ilgileniyoruz. Karşılıklı menfaate dayanan bir işbirliği yapıyoruz. Alt yapılarımızdaki oyuncular takas olabilir. Avrupa’da bunun uygulamaları var. Chelsa ile bu tarz işbirliği yapsak güzel bir algı oluşur ama iki Türk takımı yapınca bu pojeyi hemen bir aşağı çekmeye çalışıyoruz. Olaylara iyi niyetli bir şekilde yaklaşılması gerekiyor. Dünya şeffaf. Adanaspor takımıyla birbirimizin hesaplarına bakmamız lazım. İyi niyet anlaşmasıyla bu çalışmalar başlayacak. Ondan sonra hisse değerlerinin ne olacağına bakacağız. Sermayedar olarak para kazanmalı ve ilave kazançlar elde etmeliyiz." diye konuştu.

Yapılan iyi niyet anlaşması çerçevesinde Beşiktaş'ın eski futbolcularından Gökhan Keskin'in Adanaspor'a sportif direktör olacağını kaydeden Başkan Orman, "Gökhan Keskin, Adanaspor’da sportif direktör olacak. Gökhan hoca önümüzdeki senenin stratejisini çizecek. Adanaspor’u biz yönetmeyeceğiz. Adanaspor’u yine kendi camiası yönetecek. Biz bir oyuncuyu ortak transfer etmek istediğimizde Adanaspor’un menfaatine uymuyorsa red cevabı verebilecek." diye konuştu.

BAYRAM AKGÜL: TÜRK FUTBOLUNA, ÇUKUROVA BÖLGESİNDEN BİRÇOK FUTBOLCU KAZANDIRACAĞIZ

Adanaspor Başkanı Bayram Akgül de Beşiktaş ile yapılan iyi niyet anlaşmasının Adanaspor’u çok farklı noktalara taşıyacağına inandığını açıkladı.

Başkan Akgül, Beşiktaş ile olan birlikteliğin çok farklı yerlere geleceğine inandığını belirterek, "Adana’da pilot takım olacağımız yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor. Adanaspor büyük bir camiadır. Adanaspor, Beşiktaş’a birçok oyuncuyu transfer etmiştir. Anlaşmanın faydalı olacağına inanıyorum. Türk futboluna, Çukurova bölgesinden birçok futbolcu kazandıracağız. Anlaşmanın ardından takımımıza kazandıracağımız oyuncularla bir sinerji oluşturup yeniden Süper Lig’e çıkacağımıza inanıyoruz." diye konuştu.

Yapılan konuşmalar ve basın mensuplarının sorularının ardından Başkan Fikret Orman ile Adanaspor Başkanı Bayram Akgül, iyi niyet protokolüne imza attı.