UEFA Avrupa Ligi H Grubu ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş deplasmanda Arnavutluk'un Skenderbeu takımı ile karşı karşıya gelecek.

Arnavutluk'un Elbasan kentindeki Elbasan Arena'da oynanacak ve 22.05'te başlayacak mücadelede Macar hakem Tamas Bognar düdük çalacak. Karşılaşma tivibu-2'den naklen ekranlara gelecek. H Grubu'nun diğer maçında ise Portekiz'in Sporting Lizbon takımı, aynı saatte başkent Lizbon'da Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova ile karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş'ta, Skenderbeu maçı öncesi iki eksik futbolcu bulunuyor. Siyah beyazlılarda geçen sezon UEFA Avrupa Ligi 3. turunda Belçika'nın Club Brugge takımı ile oynanan ve 3-1 kaybedilen rövanş maçında kırmızı kart gören Olcay Şahan, cezası nedeniyle Arnavutluk temsilcisi karşısında forma giyemeyecek.

Beşiktaş'ta sakatlığı olan ve tedavisine devam edilen Oğuzhan Özyakup da Skenderbeu karşılaşmasında takımındaki yerini alamayacak. Beşiktaş'ta uzun süreli sakatlıkları bulunan Veli Kavlak ve Tolgay Arslan ile Brezilyalı futbolcu Ramon Motta, UEFA'ya verilen 21 kişilik listede yer almamıştı.

Beşiktaş'ın rakibi Skenderbeu, Arnavutluk Süper Ligi'nin geçen yılki şampiyonu ve şuan da lider durumda bulunuyor. Ligde şu ana kadar oynadığı 3 maçı da kazanan ve 9 puan toplayan Skenderbeu, bu maçlarda rakiplerine toplam 4 gol atarken, kalesinde ise gole izin vermedi. Skenderbeu, bu sezon şu ana kadar oynadığı 11 resmi maçın tamamında gol atma başarısı gösterdi.

Beşiktaş, Skenderbeu karşısında galip gelerek, UEFA Avrupa Ligi'nde grup maçlarına galibiyetle başlamayı hedefliyor. Avrupa kupalarında Arnavutluk takımlarıyla bugüne dek yaptığı 2 maçı da kazanan siyah beyazlılar, aldığı başarılı sonuçlara bir yenisini daha eklemek istiyor.

Stat: Elbasan Arena
Hakemler: Tamas Bognar, Laszlo Viszokai, Gabor Erös (Macaristan Futbol Federasyonu)
Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Alexander Milosevic, Ersan Gülüm, İsmail Köybaşı, Atiba, Necip Uysal, Kerim Frei, Jose Sosa, Ricardo Quaresma, Cenk Tosun
Skenderbeu: Shehi, Vangjeli, Radas, Jashanica, Arapi, Lilaj, Nimaga, Latifi, Shkembi, Berisha, Salihi