Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 32 tur rövanş maçında bu akşam Liverpool'la sezonun "en kritik" mücadelelerinden birine çıkacak. Siyah beyazlı ekibin Avrupa'ya 'tamam ya da devam' diyeceği bu zorlu mücadele saat 20.00'de başlayacak.

Bir hafta önce Liverpool'da oynanan ve Beşiktaş'ın 1-0 mağlup olduğu zorlu mücadelenin rövanşı bu akşam Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. Slovenya Futbol Federasyonu'ndan hakem Damir Skomina'nın düdük çalacağı maç Star TV'den canlı olarak ekranlara gelecek.

İlk maçı 84. dakikada Ramon Motta'nın neden olduğu ve Balotelli'nin kaydettiği penaltı golüyle 1-0 kaybeden Beşiktaş'ın, bir üst tura yükselmesi için rakibini en az 2 farklı skorla yenmesi gerekiyor. Beşiktaş'ın 90 dakikayı 1-0 önde tamamlaması durumunda maç uzatmalara gidecek. Siyah beyazlıların 1-0 dışındaki tek farklı galibiyeti ile mağlubiyeti durumunda ise Liverpool tur atlayan taraf olacak.

RAMON MOTTA VE ERSAN ADEM GÜLÜM YOK

Beşiktaş'ta sarı kart cezalıları Ersan Adem Gülüm ile ilk maçta penaltıya neden olan Ramon Motta, Liverpool karşısında forma giyemeyecek. Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Bilic'in Ersan Adem Gülüm'ün yokluğunda savunmanın göbeğinde Atınç Nukan'a, savunmanın solunda ise Uğur Boral veya yeni transfer Daniel Opare'ye şans vermesi bekleniyor.

Bu arada Beşiktaş'ın turu geçerek son 16'ya kalması durumunda Veli Kavlak, bu maçta sarı kart görürse cezalı duruma düşecek ve ilk maçta görev alamayacak. Liverpool'da ise Lazar Markovic cezası nedeniyle bu akşamki karşılaşmada takımdaki yerini alamayacak. İngiliz ekipte de Dejan Lovren ve Cautinho sarı kart cezası sınırında yer alıyorlar. Bu akşam sarı görmeleri ve bir üst tura çıkmaları durumunda cezalı duruma düşecekler.

ATATÜRK OLİMPİYAT STADI KAPALI GİŞE

Liverpool ile yapılacak maça siyah-beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterirken, karşılaşmanın biletlerinin günler öncesinden tükendiği açıklandı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın taraftarların talebi üzerine müracaatı sonrasında ise güvenlik şeridinden 2 bin kişilik biletinde bugün öğle saatlerinde BJK Vodafone Arena'daki gişelerden satıldığı açıklandı.

Satışa sunulan 49 bin 359 bilet tamamen tükenirken, kombine kartlar, sponsor biletleri ve konuk ekip taraftarlarıyla birlikte Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 70 bin seyircinin olması bekleniyor.

Toplam 79 bin 77 seyirci kapasiteli statta, bin 305 kişilik bölümü loca-protokol ve basın koltuklarından oluşuyor. 4 bin 400 kişilik bölüm konuk takım taraftarı için ayrılırken, 13 bin 856 koltuk ise kombine kartlı taraftarlara ait. Ayrıca sponsorlara 2 bin 199 bilet verildiği, güvenlik nedeniyle tribünlerin ilk 5 sıralarındaki toplam 4 bin 966 kişilik yerin boş bırakılacağı, iki takım taraftarı arasında güvenlik nedeniyle oluşturulacak tampon bölgenin de 2 bin 992 koltuktan oluştuğu belirtildi.

Beşiktaş ile Liverpool arasında oynanacak olan zorlu mücadelede takımların şu muhtemel 11'lerle yer alması bekleniyor:

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Damir Skomina, Jure Praprotnik, Robert Vukan (Slovenya Futbol Federasyonu)
Beşiktaş: Cenk Gönen, Serdar Kurtuluş, Pedro Franco, Necip Uysal, Daniel Opare, Atiba Hutchinson, Veli Kavlak, Gökhan Töre, Jose Sosa, Olcay Şahan, Demba Ba
Liverpool: Mignolet, Lovren, Skrtel, Toure, Ibe, Emre Can, Allen, Moreno, Sterling, Lallana, Sturridge