UEFA Avrupa Ligi ikinci turunda İngiliz takımı Liverpool’u eleyerek bir üst tura çıkan Beşiktaş'ın bu zaferi İngiliz basınında geniş yer buldu.

Guardian gazetesi, karşılaşma sonunda atılan penaltılarda son golu kaçıran Liverpool oyuncusu Dejan Loren’ı vurgulayarak, İngiliz takımının bu sefer İstanbul’da gerçekleşen mucizeyi unutmayı isteyeceğini yazdı. Liverpool’un ilk defa Avrupa Ligi’nde maç sonuna kalan penaltılarda 4’te 1 gol kaçırdığını belirten gazete, takımın ilk yarıda bir çok şansı değerlendiremediğine değiniyor.

Independent gazetesi, “Mücadele veren Liverpool, penaltıdan önce olgunluk gösterdi” başlığıyla, İngiliz takımın ilk defa penaltılarda maç kaybettiğini belirterek, bu durumun takım için üzücü olduğunu ifade eti.

Times gazetesi, Avrupa Ligi’nde oynayan İngiliz takımları Liverpool ve Tottenham Hotspur’un, dün akşam sergilediği maçlar yüzünden ligden elenmesinin, İngiltere Premiere Ligi için de üzücü olduğunu yer verdi.
Telegraph gazetesi ise “Liverpool’un umutları direğin üstünden tarihe gömüldü” başlığıyla, Avrupa Ligi’nden elenen takımın daha öncekilerle birlikte üzüntüyü arttırdığını sayfalarında yer verdi.