İstanbul Başakşehir Takımı futbolcusu Mahmut Tekdemir, Beşiktaş ile oynayacakları karşılaşmada siyah - beyazlıların puan kaybetmesi halinde şampiyonluk yarışında büyük bir yara alacağını söyledi.

İstanbul Başakşehir, Süper Lig'de 6 Nisan Pazartesi günü Beşiktaş ile oynayacakları karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü. Antrenman öncesi açıklamalarda bulunan Mahmut Tekdemir, milli takım beraber iki maça çıktığını ve iyi geçerek mutlu şekilde döndüklerini belirtti.

Zorlu bir Beşiktaş maçına çıkacaklarını da kaydeden Tekdemir, "Beşiktaş şampiyonluk için çıkacak maça biz de UEFA için devam edeceğiz yola. Zorlu bir maç olacak. Beşiktaş puan kaybına uğrarsa şampiyonluk için büyük bir yara alacak. Hocamızın da dediği gibi kaybedecek bir şeyimiz yok. Çıkıp elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. İnşallah iyi bir sonuçla ayrılırız." diye konuştu.

Takım içindeki atmosferden de bahseden milli futbolcu, "Sezon başından beri iyi bir aile ortamı var bunu da nitekim sahaya iyi bir şekilde yansıtıyoruz. Şu an konum olarak da iyi yerdeyiz. Beşiktaş maçında da bunu en iyi şekilde sahaya yansıtmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Milli takıma çağrılması hakkında ise Mahmut, "Milli takıma gittiğimde biraz heyecanlıydım. Biraz motive etti açıkçası. İnşallah devamı gelir." dedi.

VOLKAN BABACAN: ÖNÜMÜZDE KAZAKİSTAN MAÇI VAR

İstanbul Büyükşehir ve A Milli Futbol Takımı kalecisi Volkan Babacan ise milli forma altında güçlü bir rakibe karşı önemli bir maç oynadıklarını söyledi.

Milli Takım olarak iyi mücadele ettiklerini belirten Babacan, "Türk milli takımını iyi şekilde sahaya yansıttığımızı düşünüyorum. Ama son dakikada şanssız bir gol yedik. Belki de çok önemli bir 3 puanı kaçırdık. Ama şansımız devam ediyor grupta. Önümüzde Kazakistan maçı var." dedi.

Milli takıma çağrılması hakkında ise milli eldiven şöyle konuştu: "Öncelikle benim için bir gurur kaynağı Türk Milli Takımı’nın kalesinde olabilmek. Fatih hocaya da çok teşekkür ediyorum bu şansı verdiği için. Beni gören herkes nasıl bu kadar rahattın? diye soruyor. Bana bunu kaleci antrenörümüz Alper hoca hem de Fatih hocamız olsun bana bu güveni verdiler ben de bu güveni sırtıma alarak iyi işler yaptığımı düşünüyorum."

Beşiktaş maçı ile ilgili olarak ise Volkan Babacan, "Her müsabaka bir özgüven kazandırıyor hem de bazı dersler çıkarabiliyorsunuz. Yaptığınız hatalarınızla ya da iyi şeylerle. Her maç ayrı bir heyecan, yarış bizim için. Milli takımı geri bırakıp kulübümüze döndük. Çok önemli bir maç var önümüzde. Son haftalarda belki hataların telafi edilemeyeceği zamanlara girmeye başladık. Hem bizim Avrupa hedefimiz hem de Beşiktaş’ın şampiyonluk hedefi açısından önemli bir maç. Hedefimiz tabii ki kazanmak biliyoruz ki Beşiktaş ligimizin önemli ve iyi top oynayan takımlarından ama biz de özgüvenimizi sahaya yansıtıp 3 puanla ayrılacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

EDİN VİSCA: UMARIM TÜRKİYE'DE PUANLARI ALIR VE FRANSA'YA GİDERİZ

Bosna Hersekli futbolcu Edin Visca ise "Bizim milli takımı Türk milli takımı gibi sıkıntılı. Üç maçta sadece iki puan alabilmiştik. Ama Andorra maçında üç puan alarak puanımızı yükselttik. Umarım Türkiye’de puanları alıp daha iyi duruma gelir. Hep beraber Fransa’ya gideriz." diye konuştu.

6 Nisan Pazartesi günü Beşiktaş ile oynayacakları karşılaşma içinse Visca, "Beşiktaş maçı hem onlar açısından hem bizim açımızdan çok önemli. İlk yarı açıkçası hak etmediğimiz bir mağlubiyet almıştık. Biraz Şansızdık. Beşiktaş şampiyon olmak istiyor bizde Avrupa’ya gitmek istiyoruz. Ama ben takımın kalitesine inanıyorum. Bu maçtan iyi bir sonuç alacağız." diye konuştu.